Super smuk kjole
Zinkbaljer
Knage Rivièra Maison
Håndklæder Spa Specials Riviera Maison
Kategorier: Forår  -  Sommer
Med masser af purløg
Redaktionen

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Purløg skal klippes - ikke hakkes
Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Og det er ikke blot, fordi det grønne drys er rigt på C-vitamin, for frisk purløg er en delikatesse.
Purløg er en af de første løgplante, som titter frem på denne årstid, og den friske purløg er skøn i mange af forårets retter. Purløg tåler ikke kogning, og skal altid blandes i maden til sidst. Og så skal purløg klippes med en saks. Hvis du hakker stænglerne med en kniv, knuses fibrene, og resultatet bliver en kedelig svovlsmag.
Purløg er det ideelle grønne drys til salater, supper, omeletter, æggekage, på smørrebrød og ost. Purløg er også velegnet til lyse flødeholdige retter samt som sandwichfyld og salater, hvilket vi her bringer to eksempler på:

Nem sandwichfyld:
Afdryp 500 g fromage frais et døgn i en filterpose - det giver 250 g fast creme. Smag til med salt og sennep, og vend med 2 hakkede hårdkogte æg samt masser af klippet purløg.

Agurk og ananas:
Frækt og forfriskende til kød fra grill eller pande: Flæk 1 agurk, skrab kernene ud, skær kødet i skiver, og lad dem trække ½ time med 3 tsk. knust havsalt. Afdryp i en si, og bland agurken med 3 skiver skrællet, frisk ananas i små bidder. Dertil dressing af afdryppet agurkesaft, rør med 1 spsk. sød, hot chilisauce og masser af klippet purløg.

Hvis man ikke når, at beskære sin purløg i tide eller lader den fine løgplante passe sig selv, så sætter den snart de yndigste lyslilla blomster ...

Forår
Salat med vilde urter

Pluk og nyd den dejligste forårssalat med spæde grønne bøgeskud, mælkebøtter og skvalderkål. Det er lige nu, at de vilde urters smag er helt i top!

Læs mere
Forår
Syrener i flor

Ingen blomsterbuske er så overdådige som syrenen i maj. Lige nu blomstrer de overalt med grene fulde af yndige små blomster i alverdens betagende farver og nuancer.
Overvejer man at sætte en syrenbusk i haven, men er i tvivl om hvilken sort man skal vælge, så kan man lige nu, hvor Heides...

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst

Selvom der findes en gammel skrøne om at det bringer uheld, at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Thomas Laursen: Forårets vilde urter har saftighed og solstrejf

Så kom foråret med solskin og lune dage. Snart bugner grøntafdelingen af solmodne bær og friske, danske grøntsager. Men har man en stærk længsel efter smagen og duften af friskt og grønt, så behøver man ikke vente. Overalt er foråret på vej – både i skoven, på engen og i grøfterne.

Læs mere
Forår
Solhysteri?

Af og til er de danske solråd blevet kaldt alt for restriktive, og senest har forskere udfordret myndighedernes anbefalinger med udtalelser om, at solens stråler gør mere godt end skidt for kroppen. Men kritikken af solrådene hviler på et meget tyndt og fejlbehæftet videnskabeligt grundlag, advarer...

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Lige nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto. Lær de vilde planter at kende. Her får du opskrifterne.

 

Læs mere
Forår
Ideer til den lille have

Med det dejlige forårsvejr er det om at få indrettet sig, så man får mest mulig ud af udearealerne. Hvad enten det drejer sig om et lille stykke have, terrasse eller altan, så er mulighederne mange. Det gælder om at være kreativ, og står man og mangler lidt inspiration, findes der en lang række...

Læs mere
Forår
Tips mod pollenallergi gener

Pollen generer ikke lige meget hele dagen, og det er vigtig viden for de mange danskere, der har pollenallergi.

Læs mere
Forår
Kan man spise stedmoderblomster?

De farverige smukke forårsblomster er ikke kun smukke i havekrukker og altankasser, de kan også anvendes i salater, på kager og ost eller kandiseres og gemmes til senere brug. Blomsterne har, siden middelalderen, været anvendt som krydderi – også selvom de små blomsterblade ikke har nogen...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Guide til begravelse

Guide til begravelse

4 gode råd om bårebuketter

4 gode råd om bårebuketter

Byg en plantevæg

Byg en plantevæg

Inspiration til det perfekte bryllup

Inspiration til det perfekte bryllup

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
26.04.2019

Fedtets livsvigtige rolle i kroppen

Cancer.dk

Nyt forskningsprojekt skal give forståelse for, hvilken biologisk betydning de fedtstoffer vi spiser, har for vores sundhed, og hvordan fedt er med til at styrke helbredet. Læs mere


08.04.2019

Højere cigaretpriser vil redde menneskeliv

Cancer.dk

Højere priser er det mest effektive virkemiddel til at undgå, at børn og unge begynder at ryge. Derfor glæder Kræftens Bekæmpelse sig over, at Danske Regioner vil hæve prisen på en pakke cigaretter til 80 kroner. Læs mere


22.03.2019

Kropslugt kan afsløre Parkinsons

Ing.dk

Forskere fra Edinburgh University har identificeret de kemikalier på huden, der får Parkinsons-ramte til at udskille en særlig lugt, som nogle mennesker kan opfatte. Læs mere


20.03.2019

Guide til grønne områder – for pollenallergikere

Astma-allergi.dk

Som pollenallergiker kan færden i det fri blive lidt af en plage i pollensæsonen. På Astma-Allergi Danmarks hjemmeside guides allergikere til at spotte de grønne områder, hvor man møder færrest af de mest allergifremkaldende pollentyper. Læs mere


05.02.2019

Nu kan du få 2.000 kr. for at skrotte din brændeovn

Mst.dk

I dag relanceres skrotningsordningen, så danskerne kan få 2.000 kroner for at skrotte en brændeovn fra 1990 eller før. De gamle brændeovne forurener i gennemsnit næsten fem gange så meget som en ny. Læs mere


25.01.2019

Hver fjerde har kun mundtlig aftale om større håndværkeropgaver

Forbrug.dk

Mange forbrugere har kun en mundtlig aftale om selv større håndværkeropgaver, og de vil stå dårligt i en eventuel klagesag. Klare skriftlige aftaler er at foretrække for både forbrugere og håndværkere. Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^