Sådan lykkes det
- Krydderurtefrø forspires i små potter et par centimeter under såjorden. Frøene og siden de små spirer og kimblade, skal have det lunt, og har det godt under husholdningsfilm i en solrig vindueskarm.
- Når krydderurten har fået sine første blivende blade skal den pantes om i potte med en mere næringsrig jord. Vælg urtepotter, der ikke er alt for store, og som har et hul i bunden. Krydderurter trives ikke i for våd jord, så læg et lag lecakugler i bunden af potten som dræn og fyld op med jord. Plant dine spirer og vand.
- Lad ikke jorden tørre ud mellem vandingerne. Krydderurter i krukke tåler mindre tørke end krydderurter i bed.
- Giv planterne lidt gødning hver anden uge. Krydderier er ikke så næringskrævende, men har bedst af, at få lidt næring når de vokser i krukker.
5 super nemme og anvendelige favoritter
- Basilkum
Findes i mange forskellige varianter og er helt uundværlig i italienske retter som pasta, salater, pizza, friskbagt focaccia med pesto og små delikate tapas. Basilikum trives bedst i læ og sol, hvor den vokser flittigt. Læs mere - Karse og brøndkarse
Frisk karse er en skøn og krydret urt, som ikke kan undværes på æggemaden. Karse er også godt til stenbidderrogn, røget laks, tartar med rå æggeblomme og friterede kapers, og til grillet sommersalat med kinakål og kapers. Læs mere - Citronmelisse
Citronmelisse er nem at dyrke i haven og i krukkehaven på altanen såvel som i vindueskarmen. Krydderurten med den friske citrussmag er skøn i både salater, fiskeretter og desserter, men udtræk af citronmelisse har også en antibakteriel effekt og bruges til fremstilling af indrende salver og omslag. Læs mere - Purløg
Frisk purløg er den lette og delikate løgsmag perfekt til mange af forårets retter. Læs mere - Mynte
Dyrk flere fantastiske sorter af mynte i krukkehaven. De er super robuste og vokser flittigt sommeren igennem. Læs mere