Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges 

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.

Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være skinnende med en saftig konsistens, den skal være lukket og kan nogle gange have en let blålig top.

Sådan tilberedes hvide asparges

Det kan synes lidt ærgerligt at skulle skrælle så grundigt, men hvide asparges er uspiselige, hvis de ikke skrælles korrekt og skrælens seje fibre er fjernet.

  • Skræl dem fra under aspargeshovedet og nedefter.
  • Tjek om hele det træede lag er fjernet ved nænsomt at bøje aspargesen, hvorefter eventuelle rester kan ses som blanke striber.
  • Knæk først det nederste træede stykke af, når aspargesen er skrællet.

Serveringsforslag

Friske hele asparges kan spises kolde eller varme, rå eller tilberedte. Nyd dem fx med rejer, bacon, Parma-skinke 'Prosciutto di Parma' sammen med hollandaise og nye kartofler eller med pocheret æg, som her, hvor vi bringer opskrift fra Claus Holm:

Forår
Copenhagen St. Patrick´s Day Parade 2024 

Når den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, fejres den 17. marts i København, så venter der et festligt program med irsk folkemusik og dans, som kulminerer i et stort festoptog.

'Everyone is Irish on St. Patrick’s Day', lyder sloganet for Copenhagen St. Patrick’s Day Parade, så uanset om du har…

Læs mere
Forår
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips 

Vil du belaste miljø mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest klares med mindre belastende produkter som fx…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder 2023: Har du kendskab til et marked, vi ikke har med på oversigten? 

Med foråret og oprydning i kældre og loftsrum, er det igen blevet tid til loppemarkeder. Over hele landet står boderne klar, og her venter der masser af fine loppefund og dejlige oplevelser.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager 

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: 16 skønne grønne salater og tilbehør 

Med foråret er der pludselig mange dejlige muligheder for at skabe variation i salaten. Lige nu kan du nyde de små, nye kartofler, hvide og grønne asparges, ærter, radiser, jordbær og friske krydderurter i salaten.

Find inspiration blandt 16 skønne salatopskrifter og få tips fra blandt andet Lone…

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår 

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Forår
Gode råd fra Haveselskabet inden du går i gang med haveprojekterne 

Sommeren er godt på vej, og i haverne pusler haveejere med planer, planter og projekter. Desværre er det ikke alt, der går som planlagt, og det er der ifølge Haveselskabet flere grunde til:

"Især nye haveejere render ind i problemer, måske fordi de er for ivrige med at komme i gang, eller stirrer…

Læs mere
Forår
En rigtig vild forårssalat - Kartoffelsalat med urter og pinjekerner 

Mange af forårets friske skud af planter og urter, er alletiders ingredienser i en forårs-salat. I lysninger i skoven, kan du nu finde nye friske blade fra løgkarse, skovsyre, skvalderkål, tusindfryd og mælkebøtter.

Læs mere
Forår
Tilberedning af hornfisk 

Hen mod slutningen af maj kan man fiske hornfisk fra kysten. Her svømmer hornfisken så tæt ved land, at man med fiskestang og blink, kan fange fisken fra strand eller mole. Hornfisk er en rigtig forårsdelikatesse, og har en fin og mild smag, som faktisk minder mere om smagen af fjerkræ end fisk.…

Læs mere
Forår
Forårets blomster er smukke - og giftige 

De er smukke at se på, men flere af forårets blomster og planter er giftige. Forårsbebudere som anemone, ranunkel, påskelilje, hyacint, tulipan, klematis - og selv den smukke liljekonval, indeholder stoffer, som kan fremkalde alvorlig allergi- og forgiftningssymptomer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle…

Læs mere
^