help with scholarship essays buy dissertation in uk
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg
Redaktionen

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi en populær forårsret, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

4 personer

Hollandaise

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl hvidvin
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 1 laurbærblad
  • 4 æggeblommer
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 250 g smør
  • Salt
  • Evt. lidt hvid peber

Tilberedning:

  • Pil løg og hvidløg og skær løget i kvarter.
  • Kom løg, hvidløg, hvidvin, eddike og laurbærblad i en gryde. Lad det koge i 10-12 minutter og lad derefter essensen stå og trække i 20 minutter.
  • Bland æggeblommer og citronsaft i en gryde med lidt af essensen, her bestemmer du selv smagsstyrke, jo mere du kommer i, jo mere sur bliver den. Prøv med ½ dl essens.
  • Smelt smørret i en anden gryde.
  • Hæld det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggeblommerne under konstant omrøring.
  • Pisk grundigt over lav varme.
  • Varm saucen op, indtil saucen har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme. Må ikke blive over 70 grader, da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen! Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.
  • Smag til med salt og evt. peber.

Pocheret æg

Ingredienser

  • 4 store æg
  • 3 l vand
  • 5 dl eddike
  • 2 l koldt vand

Tilberedning

  • Slå æggene ud i hver sin skål.
  • Kom vand og eddike i en gryde. Kog op. Bring vandet i bevægelse og hæld forsigtigt ægget ned i vandet. Lad det pochere 3-4 minutter.
  • Pocher 1-2 æg ad gangen. Vandet må ikke koge, imens ægget pocherer.
  • Tag ægget op af vandet med en hulske, læg det øjeblikkeligt i iskoldt vand for at standse kogningen.

Hvide asparges

Ingredienser

  • 8 asparges
  • 200 g lakserogn
  • Karse til pynt
  • Frisésalat til pynt

Tilberedning

  • Skræl aspargesene fra top mod bund. Knæk de nederste 2 cm af bunden.
  • Gril aspargesene på en grillpande i 2-3 minutter ved høj varme.
  • Server med hollandaise, pocheret æg og pynt med rogn, karse og frisésalat.
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Smørstempler

Smørstempler

Shopping Nyheder
Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^