Ingredienser:
- 1 agurk (gem lidt af de saltede agurker til servering)
- 200 g strandarve
- 2 dl cremefraiche
- 1 håndfuld ramsløg
- 1 citron
- 4 hornfiskefileter
- 50 g smør
- salt og peber
- olie til stegning
- 4 skiver rugbrød
Tilberedning:
- Skær agurken i skiver og drys stykkerne med salt.
- Lad dem trække i 30 minutter og skyl dem fri for salt bagefter.
- Skyl arven godt for at undgå knasende sand.
- Rør en tzatziki af cremefraiche, saltede agurker, finthakkede ramsløg og plukkede strandarveblade.
- Smag til med citron og salt.
- Befri hornfiskefileterne for bugben og steg fisken på en pande i halvt smør og halvt olie ved middel varme.
- Krydr med salt og peber. Vend fileterne en eller to gange og tryk forsigtigt på dem. Når de giver efter i flager, er de færdige.
- Kom smør på en pande og rist rugbrødsskiverne heri.
- Læg ristet rugbrød på en tallerken og anret fisken ovenpå.
- Server tzatzikien ved siden af med lidt saltede agurker samt evt. skovsyre.