Sommer pasteller
Zinkbaljer
Tank top i bambus materiale
Store runde solbriller
Kategori: Sundhed
Vaccine mod livmoderhalskræft

Verdens første vaccine mod livmoderhalskræft er en realitet. Vaccinen virker 100 pct.


Et stort internationalt studie viser, at den nye vaccine 100 pct. forebygger de svære celleforandringer, som er forårsaget af HPV-virus type 16 og 18. Det er de to typer, der er ansvarlig for hovedparten af alle livmoderhalskræfttilfælde.

"Det er et banebrydende forskningsresultat, og jeg håber, at alle unge piger på verdensplan inden for få år bliver vaccineret, inden de bliver seksuelt aktive. Man kunne forestille sig, at vaccinen blev en del børnevaccineprogrammet," siger professor, overlæge, dr.med. Susanne Krüger Kjær, Kræftens Bekæmpelse/Rigshospitalet, der sammen med en international forskningsgruppe har arbejdet sammen med medicinalfirmaet MSD om at få afprøvet vaccinen.

I studiet, som er et fase III studie, har mere end 12.000 unge kvinder fra 34 lande deltaget, herunder 2.200 i Danmark. Forsøget er en såkaldt randomiseret og "dobbelt-blind" undersøgelse. Det vil sige, at halvdelen af deltagerne fik vaccinen, og den anden halvdel fik placebo (saltvand) Hvem, der fik hvad, blev afgjort ved lodtrækning.

"Det første år blev deltageren vaccineret tre gange. Siden er de undersøgt en gang årligt for at finde ud af, om de havde HPV-virus eller celleforandringer. Efter de to første års opfølgning fandt man absolut ingen kvinder i gruppen der fik den aktive vaccine, som havde fået alvorlige celleforandringer på livmoderhalsen, mens 21 kvinder i placebogruppen havde udviklet svære celleforandringer. Og eftersom alle kvinderne havde mulighed for at blive smittet i undersøgelsesperioden, kan vi med sikkerhed sige, at vaccinen virker," siger Susanne Krüger Kjær.

Forskning har vist, at celleforandringer og livmoderhalskræft skyldes en seksuelt overført virus, Human Papilloma Virus (HPV).

Hver dag dør 40 europæiske kvinder af livmoderhalskræft
På verdensplan er livmoderhalskræft den 2. hyppigste kræftform hos kvinder. Hvert år får mere end 30.000 europæiske kvinder konstateret livmoderhalskræft, og hver dag dør 40 af dem af sygdommen. I Danmark indtager livmoderhalskræft 8. plads.

"Danmark er det land i EU, der har både den højeste forekomst og dødelighed af livmoderhalskræft. Hvert år får ca. 400 danske kvinder konstateret sygdommen, og dette er til trods for, at vi siden 60'erne har haft organiseret tilbud om screening mod livmoderhalskræft," siger Susanne Krüger Kjær.

Halvdelen af de kvinder, som får livmoderhalskræft, er under 45 år, og derfor har livmoderhalskræft ud over både fysiske og psykiske konsekvenser også store sociale konsekvenser.

"-Og så må vi ikke glemme de 2.500 danske kvinder, der hvert år får foretaget en operation - et såkaldte keglesnit, hvor de får fjernet svære celleforandringer, som jo er forstadier til livmoderhalskræft. De kvinder skal følges i en årrække, og de skal leve med angsten for, om de nu får kræft," siger Susanne Krüger Kjær.

Forår
15 råd mod pollenallergi

Foråret er en dejlig tid, men også en udfordring for de mange pollenallergikere. Her i april blomstrer el og hassel, og varsler begyndelsen på pollensæsonen med løbende næser, irriterede øjne og nys.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre for at forebygge...

Læs mere
Sundhed
Trist og ængstelig i en krisetid?

I en krise, som den vi befinder os i lige nu, bliver man nemt overvældet af frygt og ængstelighed. Det er utrygt, når ingen med sikkerhed kan sige, hvordan situationen vil udvikle sig, og det er stressende at tænke på, hvilke konsekvenser det kan have, hvis man selv eller ens pårørende smittes.

Læs mere
Sundhed
Opfordring til alle: Bidrag til forskning i coronavirus

Aalborg Universitet har netop lanceret en digital kortlægningsplatform, 'C19 SymMaps', hvor alle danskere opfordres til at registrere deres aktuelle sundhedstilstand - det gælder både, hvis du har eller ikke har, symptomer. Den indsamlede data skal hjælpe forskerne med at forstå og kortlægge...

Læs mere
Forår
Vi cykler til arbejde 2020: Jernheste med forårsfornemmelser

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Forår
Sommertid 2020 - Skal uret stilles frem eller tilbage?

Natten mellem lørdag 28. marts og søndag 29. marts 2020 går vi over til sommertid. Det betyder, at uret skal stilles en time frem, hvilket betyder at dagen begynder en time tidligere og man snydes for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for...

Læs mere
Sundhed
Coronavirus: Ingen kender det reelle omfang

Siden det første tilfælde af coronavirus, covid-19, blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i december 2019, har virussen ifølge WHO spredt sig til en verdensomspændende epidemi. I mellemtiden har sundhedsmyndigheder verden over forsøgt at holde os ajour med udbredelsen og løbende orienteret om...

Læs mere
Sundhed
Derfor er udredning af din fødevareallergi vigtig

Antallet af fødevareallergikere stiger, men mens der ifølge eksperter ikke er nogen tvivl om, at der gennem de senere år er sket en stigning i forekomsten af fødevareallergi, så er der stadig et misforhold mellem antallet af mennesker, der tror de har fødevareallergi, og dem der reelt har det.

Læs mere
Sundhed
Få ro gennem vejrtrækning og visualisering af farver

Savner du en effektiv metode til at slippe stresstanker og uro i kroppen? Ved at trække vejret dybt og visualisere farver, kan du fjerne tanker fra ting, der gør dig anspændt og negativ.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Sundhed
Nej, fødevareallergi er ikke eksploderet med 327%

Når flere medier fornyelig skriver at antallet af mennesker med fødevareallergi er steget eksplosivt med 327 procent, kan man ikke andet end blive bekymret, for fødevareallergi kan være en alvorlig lidelse med store konsekvenser for den enkelte, for livskvaliteten og trivslen i hverdagen.

Nyheden...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vandkande 2-liters

Vandkande 2-liters

Pude Bungalow

Pude Bungalow

Ogawa Kazumaza

Ogawa Kazumaza

Et feminint touch i indretningen

Et feminint touch i indretningen

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^