Brændekurv i sort læder fra Ørskov
Dansk Smykkekunst
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
MIIEGO AL3+ FREEDOM
Dal Tadka - Indisk linsesuppe
Redaktionen

Den cremede klassiske indiske linsesuppe, er et herligt bombardement af smag og duftende krydderier. Servér den med en kølig Raita og Naanbrød.

 

Ingredienser til Dal Tadka

  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 finthakkede løg
  • 2 finthakket fed hvidløg
  • 1 stk finthakket chili
  • 2 spsk karry
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 250 g skyllede røde linser
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dåse skyllede kikærter
  • salt og peber

Opskrift på Dal Tadka

  • Rist spidskommen, korianderfrø og fennikelfrø på en tør pande til krydderierne begynder at dufte
  • Knus dem derefter i en morter
  • Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og chili
  • Tilføj karry og de knuste krydderier og rist krydderpastaen et øjeblik
  • Tilføj hakkede tomater, linser og grøntsagsbouillon og kog under låg i 1/2 time
  • Tilføj kikærter og kog suppen op
  • Blend suppen og smag den til med salt og peber
  • Servér med Raita, naanbrød og frisk koriander

Ingredienser til Raita

  • 3 dl græsk yoghurt
  • ½ agurk
  • 1 tsk. spidskommen
  • ¼ bundt frisk koriander
  • ½ lime
  • Salt og peber

Opskrift på Raita

  • Skær agurken i små tern
  • Skyl korianderen, og hak den
  • Bland alle ingredienser sammen, og smag til med lime, salt og peber
  • Denne 'neutrale', syrlige dressing er en rigtig god kontrast til de krydrede retter
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Interdesign

Interdesign

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
^