500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Jordskok
Redaktionen

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Rund og nøddeagtig smag

Den lille jordskokke er karakteriseret ved en rund og nøddeagtig smag samt et knoldet ydre, som gør grøntsagen til noget helt specielt. Den er utrolig nem at tilberede og kan både bruges som tilbehør og hovedret. Skær for eksempel jordskokkerne midt over, bag dem i tre kvarter i ovnen og spis dem i stedet for kartofler. Du kan også hurtigt og nemt tilberede en lækker og mættende jordskoksuppe til en kold efterårsdag.

Nem og fiberrig
Foruden at være nem at have med at gøre, er jordskokken også en meget næringsrig rodfrugt. Den lille knold er nemlig sprængfyldt med kulhydratet inulin, og det har positive effekter på tarmfloraen. Samtidig er jordskokker rige på fibre, og de er derfor meget mættende og kan med fordel erstatte traditionelt tilbehør som kartofler eller pasta.

Tips

  • Jordskokken skal blot gøres ren med en børste, så er den klar til brug. 
  • Jordskokken er at finde i butikkerne fra primo august til midt i februar. 
  • Opbevar jordskokkerne på køl, det forlænger holdbarheden.

Opskrifter med jordskokker

 

Bagte jordskokker

  • Vask jordskokkerne og skær dem midt over.
  • Læg dem i et ildfast fad med lidt olie og krydr med salt og peber. 
  • Bag jordskokkerne i ovnen ved 200 grader i tre kvarter.
  • Spis de bagte jordskokker som tilbehør til al slags kød. 
  • Kartoffel, rødbede, persillerod og pastinak kan erstatte nogle af jordskokkerne. 


Jordskokkesuppe

  • Vask jordskokkerne og skær dem i store tern. 
  • Kog jordskokkerne møre med en bouillonterning. 
  • Blend suppen og smag til med salt, peber, muskatnød og mælk. 
  • Servér med groft brød og eventuelt en mørk ale. Det fremhæver den fantastiske smag.

Prøv også:



Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer & kastanjefestival

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk !

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Rødvinsglas

Rødvinsglas

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Nye Bøger
^