Glaspynt fra Bungalow
Stof i metermål
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Vasketøjskurv på hjul

Inden coronapandemien ramte Danmark bestilte danskerne sushi for 342 kr. i gennemsnit per ordre. Det tal steg i takt med at coronaen lukkede Danmark mere og mere ned, og i 2021 var sushiordrerne i gennemsnit steget til 409 kr. per ordre.

Dyr take away hitter under Corona
Redaktionen

Den har stået på en ordentlig omgang selvforkælelse under coronanedlukningen, når danskerne har bestilt take away, skriver take away platformen Hungry. Det er nemlig ikke kun antallet af bestillinger, der er steget markant. Der er også brugt langt flere kroner per ordre, der er tikket ind hos restauranterne inden for det seneste år fra 2020-2021. Topscorer er sushi med en stigning på næsten 20 procent efterfulgt af Thai mad med mere end 17 procent og grillmad med 12,4 procent.

Inden coronapandemien ramte Danmark bestilte danskerne sushi for 342 kr. i gennemsnit per ordre. Det tal steg i takt med at coronaen lukkede Danmark mere og mere ned, og i 2021 var sushiordrerne i gennemsnit steget til 409 kr. per ordre.

"Vi ser nogle interessante tendenser under coronapandemien, der et langt stykke hen ad vejen handler om, at danskerne har villet forkæle sig selv under nedlukningen. Det munder bl.a. ud i, at danskerne bestiller mad fra mere eksklusive restauranter, og måske endda også topper det med nogle af de lidt dyrere retter fra menukortet," tolker Rune Risom, der er adm. direktør hos Hungry.

Thai restauranter har kronede dage

Danskerne forkælede sig også med dyrere thai mad på tallerknerne. Thai restauranternes gennemsnitlige ordreværdi steg nemlig fra 242 kr. til 286 kr. per ordre. Den tendens kan Wokshop kæden med 10 thai-restauranter i Storkøbenhavn og Odense nikke genkendende til.

"Kunderne har i stigende grad købt flere forretter og snacks i kombination med Wokhops wok og karry retter, men også i forbindelse med Wokshops nye retter med tun, laks samt veganske retter. Alt i alt viser det et tydeligt billede af, at kunderne fokuserer på kvalitet og selvforkælelse," forklarer Allan Johansen, Director HR & Sales hos Wokshop.

Pizza er stadig nummer et

Selvom der er sket en forskydning under coronapandemien og danskerne spiser mere varieret, så er det stadig pizzaer, der står øverst på danskernes liste, når de bestiller take away. Selvom pizzaen, med 62,5 procent, stadig står for den største omsætning hos Hungry, så har den mistet 12 procent i andele til andre madkategorier. Det gælder bl.a. Sushi på 2. pladsen med en andel på 11,3 procent, hvilket er en fremgang på næsten 100 procent. Burgere er på 3. pladsen med 7,2 procent.

Lækker, nem og billig hjemmelavet fastfood

Take away tilberedt af professionelle, er som regel en lækker oplevelse, men med den tid det tager at få maden leveret, så er det lige før man kan få maden serveret hurtigere, hvis man selv tilbereder den.

Nu er tilberedning af sushi godt nok en større operation, men fx tager både pizza og thaicurry kun omkring ½ time at få på bordet. Og så er der jo ikke mindst alle de herlige retter, man kan tilberede på havegrillen...

Opskrifter

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Sensommer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk !

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af efterårets middagsretter. Her får du en ide med æble, udviklet af Nethe Plenge kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede tyttebær: Sådan tørrer du tyttebær

Sensommerens fine tyttebær er en delikatesse, der smager skønt i mange sammenhæng. Tyttebær er blandt andet velegnet til syltning og kompot som tilbehør til vildt eller fjerkræ. De små bær kan ganske vist spises rå, men de har en besk lidt smag, og fungerer derfor bedst, når de er tilberedt. ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tips og opskrift: Bærmarmelader

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan laver man egentlig den bedste marmelade?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med chokolade og brombær

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel bog fuld af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bogen bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Klassisk iste

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag, end is te. Mange af de iste man kan købe i supermarkedet, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Skål - By Room

Skål - By Room

Shopping Nyheder
Interdesign

Interdesign

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Nye Bøger
^