Black Friday 2020 hos BOBO
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Det eksklusive bær
Redaktionen

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så kræver det rygrad ikke at snuppe en lille bakke med hjem fra supermarkedet.

Men med prisen på hindbær, kunne man foranlediges til at tro, at de små bær er håndplukket i ufremkommelige hindbærkrat. Det er de ikke. De bliver, ligesom jordbær, dyrket kommercielt i lange lige rækker i frugtplantager i udlandet og herhjemme. Dyre, det er de! Omkring 30 kroner skal man slippe for en lille bakke med kun 170 gram - men så er de også dyrket i Danmark. 

Langs landevejen ude i sommerlandet kan man være heldig at støde på en ’hindbær-pusher’, der sælger bakken for en tyver, men ellers står det også enhver frit for, at forsyne sig med selv-pluk af vilde hindbær, der lige nu vokser i store krat i enhver skovlysning.

 

Hindbær au naturel

 

Nogen serverer hindbær med fløde, men friske hindbær er uovertrufne, når de spises au naturel. Man kan frigøre bærrets smagsstoffer og får den fulde hindbæroplevelse ved at mose bærrene let med en gaffel.

De små bær er også delikate i salaten, i en tærte med en fed creme fraiche til, i lagkager, på morgen-yoghurten og i chiagrøden, i smoothies eller i kølende, læskende ispinde på en varm sommerdag.

 

Hindbær kan fryses

Hindbær er tilmed ideelle til frysning og kan puttes direkte i fryseposen fra plukkeskålen. Inden bærrene lægges i frostposen skal de tjekkes grundigt for orm, men for at bevare hindbærrets konsistens, bør bærret ikke skylles inden nedfrysning. Hindbær indeholder mange forskellige gode vitaminer og mineraler, blandt andet E- og B-vitaminer og mineralet kalium, foruden 87% delikat vand.

Hindbær-jordbærsmoothie

 

En lille bakke friske hindbær (170 gram) og samme mængde frosne jordbær kommes i blenderen sammen med en halv liter god appelsinjuice (evt. hjemmepresset), og en spsk. flydende honning. Tryk på knappen og voila - en herlig og supersund smoothie, som man helt uden dårlig samvittighed kan spise som is eller slik, og så smager den oven i købet meget bedre.

 

Prøv også:

 

Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Stop spild af mad: Har du æbler tilovers?

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Wrap med røget laks og kålsalat

Fyld tortillaen med varmrøget laks og kålsalat, æbler, ristede mandler og friske krydderurter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Wok med kinakål og svinekød i krydret sauce

Fra kok og forfatter, Christine Bille Nielsen, der blandt andet har skrevet bøgerne 'Geniale grønne proteiner' og 'Det fermenterende køkken', kommer en nem opskrift på et skøn og smagfuld wokret med koteletter i tynde strimler, porrer, kinakål, peberfrugt og masser af krydderier

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Læs mere
Sensommer
Hyben - Den oversete frugt

De dejlige, syrlige hyben er en overset frugt, og det er synd. For af hyben kan man lave den lækreste marmelade, der blandt andet smager himmelsk på pandekager - eller tørre frugten og bruge den i te.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Nye Bøger
^