De 12-16 årige gennemskuer reklamerne

De 12-16 årige gennemskuer reklamerne

De 12-16 årige gennemskuer reklamerne 

Unge mellem 12 og 16 år er kompetente forbrugere, som udmærket kan gennemskue de fleste kommercielle budskaber i markedsføringen via nye kanaler som mobiltelefon-markedsføring ...

Unge mellem 12 og 16 år er kompetente forbrugere, som udmærket kan gennemskue de fleste kommercielle budskaber i markedsføringen via nye kanaler som mobiltelefon-markedsføring, product placement i film og sponsorater.

Det fremgår af Forbrugerstyrelsens nye Ren Besked om Markedsføring til børn og unge, som udsendes i dag.

Internettet, mobiltelefonen og MP3-afspilleren er en selvfølge for langt de fleste børn og unge mellem 12 og 16 år. Men samtidig giver teknikken og sammensmeltningen af dem helt nye muligheder for virksomhederne for at få kontakt til børn og unge. Og på nogle enkelte områder oplever de unge selv, at det er svært at gennemskue reklamerne.

De markedsføringskanaler, der er svære at identificere som markedsføring og som forventes at vokse inden for de kommende 3-5 år, er chatrobotter, product placement i computerspil, virale film, søgemaskiner, mobilportaler og blogs. Det viser ifølge familie- og forbrugerminister Lars Barfoed, at der fortsat er behov for fokus på markedsføring over for børn og unge.

"I foråret vedtog Folketinget en ny og skærpet markedsføringslov, der sikrer en udbredt beskyttelse af børnene. Men de nye markedsføringskanaler er båret af nye teknologier, og internettet er et internationalt fænomen, hvor lovregler ikke altid er den bedste eller eneste løsning. Derfor er det vigtigt, at de unge også lærer at håndtere de nye reklameformer. Forbrugerstyrelsen offentliggør derfor i dag et informationsmateriale om de nye markedsføringsformer rettet til familierne", siger minister for familie- og forbrugeranliggender, Lars Barfoed.

Forbrugernyt
Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser" 

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^