Hejsa Lene
Jeg har fundet ud af at jeg gerne ville skære så meget sukker ud af min kost som muligt. Desværre er det pest eller kolera da alle de sukkerfri produkter er med aspartam...
Har du nogen ideer til hvad jeg kan gøre for at erstatte sukker i madlavningen uden at det bliver til aspartam der skal erstatte det.
Med venlig hilsen
Astrid Alstrøm
_________________________________________________
Kære Astrid,
Ønsker du ikke at bruge sukker i madlavningen, kan du forsøge at søde med frugt/bær, tørret frugt/rosiner og evt. kanel.
Desuden findes der flere kunstige sødemidler på markedet uden aspartam, fx. flydende Atwel 0-kalorier og Atwell søde- og bagemiddel.
Desuden vil jeg pointere at Fødevarestyrelsen ikke mener at aspartam er farligt; således at de i deres seneste rapport konkludere; at for de flestes vedkommende er der ikke basis for at tro, at der vil være bivirkninger ved at spise aspartam.
Eneste undtagelse er personer der lider af phenylketonuri (en medfødt stofskiftesygdom). Usikkerheden kan dog meget let bundfælde sig, idet der med jævne mellemrum dukker nye undersøgelser op i medierne om, at aspartam er årsag til hjerneskader, kræft og flere andre alvorlige lidelser. Men som sagt aspartam er jævnligt igennem en lang godkendelses- og testproces hos
Fødevarestyrelsen, hvor man altså har frikendt aspartam. Læs evt. mere på www.fvst.dk.
Hilsner fra Lene
Kategori: Diætist
