Kategori: Diætist

At snyde chokoladetrangen!

At snyde chokoladetrangen! 

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Så vidt jeg kan vurdere, er det nærmest blevet den gængse opfattelse, at chokolade er hard-core fedme-genererende, mens lakrids, bolcher og vingummi er rimelig OK mad.

Men der er faktisk færre kalorier i en guldbarre end der er i en pose børne-slik (af dem til ti kroner). Det hænger sammen med, at Guldbarren trods alt kun vejer 49 gram, mens der er 100 gram i en lille pose slik.
- Og nok har chokolade en højere energitæthed end det snold, som er lavet af sukker udelukkende, men forskellen er ikke større end ca. 170 kalorier pr 100 gram. Der er 530 kalorier i 100 gram chokolade og 360 kalorier i 100 gram sukker-snold. For en rigtig chokoman bidrager en Guldbarre med større tilfredsstillelse end selv en hel familie-pose af lakrids og vingummi.

En ”rigtig chokoman” er man, når trangen kan sidestilles med eksempelvis rygetrang. Altså en trang, der ikke kan tilsidesættes uden virkelig store kvaler.

At snyde chokolade-trangen.

Det behøver ikke at være noget problem at være afhængig af chokolade. Hvis ikke det medfører vægtproblemer er der ikke andre ernæringsrelaterede årsager til at gå i en bue udenom. Men når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick.

Der findes et kakao-pulver, som giver en fyldig chokolade-smag for kun 40 kalorier pr kop. Det drejer sig om den engelske kakao-drik Options (der tidligere hed Ovations). Det er kakaopulver af den slags, som skal overhældes med kogende vand. Modsat andre produkter fra denne kategori vækker det ikke associationer til at man har kogt en brun farveblyant.

Det er den eneste kakao på markedet, der har dette forbløffende lave energiindhold.

Til sammenligning koster en Matilde kakao-skummetmælk 120 kalorier for en brik og en cocio-light 120 kalorier for en dåse.

Når kakao-pulvere skal sammenlignes indbyrdes, skal man altid huske at sammenligne pr deciliter færdig drik, pulveret kan jo være mere eller mindre koncentreret – og kan derfor ikke sammenlignes pr 100 gram.

Rugbrød er godt nok
Diætist
Rugbrød er godt nok 

Der har været en del omtale af rugbrød i pressen, hvor ernæringsfolk har advaret imod rugbrød med kerner.

Læs mere
At spise ude
Diætist
At spise ude 

Der er et spørgsmål, som folk ofte spørger diætisten om, nemlig: Hvad skal man stille op, når man skal ud og spise ?

Læs mere
Fedt på balder og lår
Diætist
Fedt på balder og lår 

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Slank med æg
Diætist
Slank med æg 

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Vægtforøgelse efter vægttab
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab 

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Vægttab og trivsel
Diætist
Vægttab og trivsel 

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Få overblik over vægt og kostvaner
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner  

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Nutella vs. Ost
Diætist
Nutella vs. Ost  

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Æggekur
Diætist
Æggekur 

En læser efterlyser en god æggekur - og spørger KvindeGuidens diætist om hun kan anbefale en...

Læs mere
Silica skade huden
Diætist
Silica skade huden 

Kan kosttilskuddet Silica skade huden?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
Shopping
^