Det hakkede kød skulle indgå i en kødsovs, og pointen var, at hvis man ikke har noget magert hakkekød, så kan man tage noget federe kød, svitse det, placere det i en si og dernæst overhælde det med varmt vand fra hanen. Forargelsen var blandt andet stor, fordi at det varme vand fra en vandhane indeholder et utal af bakteriologiske organismer.
Men lad det nu ligge, man kunne jo udskifte vandhanevandet med en kedel kogende vand. Hvis altså det nytter noget. Det har Fødevaredirektoratet også undersøgt. Tager man noget halv-fedt hakkekød (12% fedt), svitser det, hælder det i en si og sluttelig overhælder det med kogende vand, så vil man konstatere, at efter det er blevet siet, er der fjernet 1,7 gram fedt pr 100 gram kød. Efter skylningen er der yderligere fjernet 2,5 gram fedt pr 100 gram kød.
En smagsvurdering (hvilket i professionel sammenhæng vil sige, at et panel af trænede dommere foretager en blindet smagstest) viste imidlertid, at smagen havde ændret sig. Og det kan vel næppe undre.
Endvidere vil en varm skylning også stjæle essentielle næringsstoffer.
Kategori: Diætist
