Kategori: Diætist

Chokolade - jo mørkere, jo bedre??

Chokolade - jo mørkere, jo bedre?? 

Forleden dag talte jeg med en ny klient, som forklarede, at hun med omhu indkøbte noget specielt chokolade, som nærmest var sort i kuløren, fordi hun mente det var mindre fedende ...

Forleden dag talte jeg med en ny klient, som forklarede, at hun med omhu indkøbte noget specielt chokolade, som nærmest var sort i kuløren.

Det var lidt besværligt, man skulle køre til en afsides forretning, og i klientens opfattelse smagte det surt. Min undren steg, og til sidst spurgte jeg hvorfor i alverden hun dog spiste dette produkt. Svaret faldt prompte: det er meget mindre fedende end lys chokolade.

Dette svar undrede mig endnu mere, for i min database figurerer mørk chokolade med et indhold på 542 kalorier, mens lys chokolade har 538 kalorier. Ikke den store forskel, men i hvert fald i flødechokoladens favør.

Jeg rekvirerede dernæst en brochure, hvor den sorte chokolade var nærmere beskrevet. Her kunne man læse, at den indeholder 600 kalorier pr 100 gram. Altså kom vi ikke nærmere en forklaring på den angiveligt slankende egenskab, tværtimod.

Men der stod noget andet, som kunne være forklaringen: ”…da smagen er koncentreret, behøver man kun et lille stykke for at få tilfredsstillet sin chokoladelyst..”
Altså er tanken, at et lille stykke koncentrat virker lige så godt, som et større stykke normal chokolade. Men hvad nu, hvis man har det som min klient: at man oplever, at det smager overkoncentreret eller ligefrem surt.

Holder ræsonnementet så stadigvæk?

Når man vil investere 100 kalorier i noget så nydelsesorienteret og kalorie-koncentreret som chokolade, så kan der kun være én ting det gælder om: at opnå den absolut højest tænkelige nydelse.
Og der er vel ingen, som besidder den overnaturlige evne, at kunne vide, hvad som smager godt i en anden persons mund - ?!

Som en klog og erfaren vægtkæmper udtrykte det: ”Jeg spiser stort set aldrig chokolade, men hvis jeg skal gøre det, så skal det være alle kalorierne værd”. Hun valgte altid en fornem hvid chokolade fra Belgien, men i princippet kunne det lige såvel have været en Dajm. Pointen er, at der findes kun én, som ved hvad der får englene til at synge. Og det er én selv.

Rugbrød er godt nok
Diætist
Rugbrød er godt nok 

Der har været en del omtale af rugbrød i pressen, hvor ernæringsfolk har advaret imod rugbrød med kerner.

Læs mere
At spise ude
Diætist
At spise ude 

Der er et spørgsmål, som folk ofte spørger diætisten om, nemlig: Hvad skal man stille op, når man skal ud og spise ?

Læs mere
At snyde chokoladetrangen!
Diætist
At snyde chokoladetrangen! 

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Læs mere
Fedt på balder og lår
Diætist
Fedt på balder og lår 

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Slank med æg
Diætist
Slank med æg 

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Vægtforøgelse efter vægttab
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab 

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Vægttab og trivsel
Diætist
Vægttab og trivsel 

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Få overblik over vægt og kostvaner
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner  

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Nutella vs. Ost
Diætist
Nutella vs. Ost  

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Æggekur
Diætist
Æggekur 

En læser efterlyser en god æggekur - og spørger KvindeGuidens diætist om hun kan anbefale en...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
Shopping
^