Instruktørstol By LaForma
Hængekøje VENTURE DESIGN
Adezz - Bålfad og havepejs
Økologisk udendørs maling
Kategorier: Forår  -  Sommer
Med masser af purløg
Redaktionen

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor og derfor kan høstes flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Purløg skal klippes - ikke hakkes

Purløg er en flerårig løgplante, men bør hvert forår have tilført en portion omsat kompost. Dyrkes purløg fra frø, kan de sås i potter i marts og april eller direkte i bedet fra maj til juli.

Purløg vokser flittigt og kan derfor høstes ofte. I juni og juli får purløg fine rødviolette blomster, som også er spiselige. Det er vigtigt altid at høste purløg med saks. Hvis du hakker stænglerne med en kniv, knuses fibrene, og resultatet bliver en kedelig svovlsmag.

Frisk purløg er skøn i mange af forårets retter og det ideelle grønne drys til salater, supper, omeletter, æggekage, på smørrebrød og ost. Purløg tåler ikke kogning, og skal altid blandes i maden til sidst.

  • Nem sandwichfyld med purløg

    Afdryp 500 g fromage frais et døgn i en filterpose - det giver 250 g fast creme. Smag til med salt og sennep, og vend med 2 hakkede hårdkogte æg samt masser af klippet purløg.
  • Agurk og ananas

    Frækt og forfriskende til kød fra grill eller pande: Flæk 1 agurk, skrab kernene ud, skær kødet i skiver, og lad dem trække ½ time med 3 tsk. knust havsalt. Afdryp i en si, og bland agurken med 3 skiver skrællet, frisk ananas i små bidder. Dertil dressing af afdryppet agurkesaft, rør med 1 spsk. sød, hot chilisauce og masser af klippet purløg.

Hvis man ikke når at beskære sin purløg i tide eller lader den fine løgplante passe sig selv, så sætter den de fineste rødviolette blomster i juni og juli. Blomsterne kan spises, men blomsterstænglerne er uden smag og seje.

Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.

Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Read more
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Read more
Forår
En rigtig vild forårssalat

Mange af forårets friske skud af planter og urter, er alletiders ingredienser i en forårs-salat. I lysninger i skoven, kan du nu finde nye friske blade fra løgkarse, skovsyre, skvalderkål, tusindfryd og mælkebøtter.

Read more
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt

Det er skønt, når forårssolen endelig vælter ind ad vinderne - især hvis vinduerne er rene. Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Read more
Forår
Forårsoprydning i garderoben

Foråret er på vej, og det kan føles helt befriende at få pakket vintertøjet væk, så der bliver plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Mon der ikke er tøj, som du...

Read more
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Snart bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto. Lær de vilde planter at kende. Her får du opskrifterne.

 

Read more
Forår
Salat med vilde urter

Pluk og nyd den dejligste forårssalat med spæde grønne bøgeskud, mælkebøtter og skvalderkål. Det er lige nu, at de vilde urters smag er helt i top!

Read more
Loppemarkeder
Loppemarkeder 2021

Bemærk, at datoer for loppemarkeder kan ændres, såfremt sundhedsmyndighederne ændre regler og anbefalinger i forbindelse med corona-krisen. Tjek de respektive loppemarkeders hjemmesider.

Read more
Forår
Basilikum - Dyrkning & sorter

Vidste du, at der findes sorter af basilikum, hvor smagen har et pift af lakrids, kanel eller citron?

Read more
Forår
Solskins-te

Lige nu pryder solgule mælkebøtter markskel og grøftekanter. Smukke ser de ud – og så er mælkebøtten tilmed en anvendelig lille plante.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Økologisk udendørs maling

Økologisk udendørs maling

Havemøbler TRIMM Copenhagen

Havemøbler TRIMM Copenhagen

Lang måtte til terrassen

Lang måtte til terrassen

Betræk til IKEA møbler

Betræk til IKEA møbler

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Read more
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Read more
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Read more
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Read more
Seneste nyt fra medierne ..
05.05.2021

Nye råd til vegetarer, der spiser æg og mejeriprodukter

Altomkost.dk

Fødevarestyrelsen: Sådan får du de proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, du har brug for ... Read more


04.05.2021

Nye råd til dig over 65 år: Fokusér på de proteinrige fødevarer og skru ned for det søde, salte og fede

Altomkost.dk

Bælgfrugter, fisk, kød, æg, nødder og mejeriprodukter. Sådan lyder menuen i nye supplerende kostråd til dig der er over 65 år.... Read more


22.04.2021

Brasiliansk variant af coronavirus kan muligvis være i stand til at undvige immunitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Et nyt studie med Københavns Universitet indikerer, at varianten af coronavirus med navnet P.1, der opstod i Brasilien, kan udgøre en større trussel end hidtil antaget. Forskerne konkluderer, at det er sandsynligt, at P.1 er mere smitsom end andre varianter af SARS-Cov2 og at den måske kan undvige... Read more


21.04.2021

Modgang i barndommen følger med ind i voksenlivet

Statens Institut for Folkesundhed

En barndom præget af konflikter i hjemmet eller alvorlige økonomiske problemer sætter dybe fysiske, psykiske og sociale spor langt ind i tilværelsen som voksen. Det viser et nyt studie. Read more


08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Read more


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Read more


Arkiv

^