Sødt, sundere, syndigt

Kategori: Kogebøger

Sødt, sundere, syndigt 

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig oplever jeg, at jeg trives meget bedre uden store mængder sukker, mel og kulhydrater. Derfor er mange af bogens opskrifter opstået i mine bestræbelser på at kombinere min søde tand med de bedste muligheder for min krops velbefindende".

I bogen er der således skruet helt ned for sukker og stivelse, og op for vaniljepulver, sirup, Stevia, Sukrin, kakao, chokolade, chiafrø, kokos-, mandel- og peanutmel, proteinpulver og fiberhusk.

"Det er vigtigt at fremhæve, at det ikke er det samme at bage uden sukker og mel, som det er med. De erstatninger, som vi bruger i stedet for mel og sukker, har andre bageegenskaber end fx almindeligt hvidt sukker og hvedemel har" forklarer Xenia. "Det betyder ikke, at man ikke kan bage yderst lækre kager eller lave rare desserter med alternativerne, men det betyder, at man ikke altid kan forvente, at det opfører sig eller smager præcist, som man er vant til."

Når det er vigtigt for Xenia, at forventningsafstemme læserne, så skyldes det at hun helt personligt foretrækker, at kagerne så vidt muligt ligner dem, man kender. Og det gør de! Her er opskrifter på klassiske kager og desserter som fx blåbærtærter, chokoladefondanter, pandekager, æblekager, tebirkes, mazarintærter samt på nye, spændende lækkerier som fx chokoladebrownie bagt i en kop i mikrobølgeovnen.

Titel: Sødt. sundere, syndigt
Forfatter: Xenia Østerby Jensen
Forlag: FADL Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

 

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^