Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.
"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig oplever jeg, at jeg trives meget bedre uden store mængder sukker, mel og kulhydrater. Derfor er mange af bogens opskrifter opstået i mine bestræbelser på at kombinere min søde tand med de bedste muligheder for min krops velbefindende".
I bogen er der således skruet helt ned for sukker og stivelse, og op for vaniljepulver, sirup, Stevia, Sukrin, kakao, chokolade, chiafrø, kokos-, mandel- og peanutmel, proteinpulver og fiberhusk.
"Det er vigtigt at fremhæve, at det ikke er det samme at bage uden sukker og mel, som det er med. De erstatninger, som vi bruger i stedet for mel og sukker, har andre bageegenskaber end fx almindeligt hvidt sukker og hvedemel har" forklarer Xenia. "Det betyder ikke, at man ikke kan bage yderst lækre kager eller lave rare desserter med alternativerne, men det betyder, at man ikke altid kan forvente, at det opfører sig eller smager præcist, som man er vant til."
Når det er vigtigt for Xenia, at forventningsafstemme læserne, så skyldes det at hun helt personligt foretrækker, at kagerne så vidt muligt ligner dem, man kender. Og det gør de! Her er opskrifter på klassiske kager og desserter som fx blåbærtærter, chokoladefondanter, pandekager, æblekager, tebirkes, mazarintærter samt på nye, spændende lækkerier som fx chokoladebrownie bagt i en kop i mikrobølgeovnen.
Titel: Sødt. sundere, syndigt
Forfatter: Xenia Østerby Jensen
Forlag: FADL Forlag
Bestilling:Bogen kan bestilles her