Kategori: Kogebøger

Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme 

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt måltid og nyde det i hyggeligt selskab, er noget af det, der gør Anne-Sophie gladest i en travl hverdag.

Og sådan synes mange danskere at have det. Ifølge en undersøgelse fra Miljø- og Fødevareministeriet, så sætter rigtig mange danskere nemlig stor pris på at madlavning. Faktisk står der i 3 ud af 4 familier hjemmelavet mad på bordet. Mangel på tid til tilberedning af måltidet betyder imidlertid, at måltidet ofte består af halv- og helfabrikata. Men når dele af måltidet består af allerede tilberedte madvarer, så kan det både gå ud over måltidets smag, og samtidig gøre det svært at gennemskue måltidets samlede næringsværdi. Derudover kan det, at dele af måltidet er købt færdigtilberedt også mindske glæden ved madlavningen.

Og det er blandt andet glæden ved at lave mad, Anne-Sophie synes vi skal værne om. I sin bog ’Køkkenterapi – Enkel mad til travle dage’ deler hun 70 nemme opskrifter på enkle, smagfulde retter. Det er retter, som tidsmæssigt hurtigt kan tilberedes efter en lang arbejdsdag og som hverken kræver særlige ingredienser, teknik eller udstyr.

Bogen indeholder 8 kapitler, der tager dig fra morgenmad, over frokost, fisk, salater, aftensmad og desserter. Hver eneste opskrift er let at gå til og langt de fleste passer ind i en almindelig hverdag. Samtlige opskrifter er - med mindre andet er angivet - beregnet til to personer, så man hverken behøver leve et kernefamilieliv eller være dygtig til matematik for at kunne bruge dem.

”Maden er brændstoffet til, at vi kan få det optimale ud af hverdagen, men det er også muligheden for at dele en berigende sanseoplevelse, og den synes jeg, vi skal tage os tid til: Både til at lave den og til at nyde den.” siger Anne-Sophie Lahme.

Titel: Køkkenterapi – Enkel mad til travle dage
Forfatter: Anne-Sophie Lahme
Forlag: Gyldendal
Foodstyling: Anne-Sophie Lahme
Fotos: Ditte Ingemann
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

 

 

 

 

Kilde: Madindeks 2015: Danskerne laver mad selv, 21. januar 2016

Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^