Kategori: Vinterferie

Foto: Frilandsmuseet

Vinterferieoplevelser på Sjælland 2024 

På Sjælland er udvalget af spændende udstillinger og oplevelser i vinterferien så stort, at det nok bliver svært at vælge, hvilke man vil besøge.

På Kronborg kan man opleve Shane Broxs udstilling 'Monster - Stygge skabninger med store følelser', hvor børnene får indsigt i de store følelser, som jalousi, angst og kærlighed. På Frilandsmuseet fejres Fastelavn med tøndeslagning og ringridning på egen kæphest og på Museet for Søfart kan kan høre gamle sømandshistorier og kigge på skibsudstillingen.

Her samler vi nogle af vinterferiens højdepunkter, der særligt henvender sig særligt til familier.

 • Se åbningstider på udstillingerne på deres hjemmesider.
 • Husk, at entréen som regel er billigst, hvis billetten forudbestilles, og at børn som regel også skal have billet, selvom entréen er gratis.  

Har du kendskab til udstillinger og oplevelser, som vi ikke har med her, så send os gerne en mail: Redaktionen.

 


 

 • M/S Museet for Søfart i vinterferien 2024

  I vinterferien skaber M/S Museet for Søfart rammerne for en sjov og informerende dag, hvad end der er særlig interesse for skibsmodeller, shippingskibe, gammel sømandshistorie eller blot nysgerrighed på Danmark som søfartsnation. På museet er der god plads til børnene i det store indendørs legeunivers og spændende interaktive udstillinger.

  Entré: 0-18 år fri entré, voksen kr. 135
  Adresse: M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, Helsingør
  Mere information:Museets hjemmeside

 


 

 • Vikingeskibsmuseet i vinterferien 2024

  På Vikingeskibsmuseet i Roskilde ligger de store, originale vikingeskibe fra Skuldelev side om side, og i vinterferien står museet klar med et helt særligt program for familien. Her kan man, udover at se den fascinerende faste udstilling, besøge marinarkæologernes værksted, hvor man kan se alle de spændende, historiske sager, der er fundet på bunden af Roskilde Fjord. Fra kridtpiber, keramik og tjærekost til knogler fra dyr.

  Entré: 0 - 17 år fri entré, voksen kr. 125
  Adresse: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, Roskilde
  Mere information:Museets hjemmeside
   

­­


 

 • Frilandsmuseet i vinterferien 2024

  På Frilandsmuseet er der lagt op til fastelavnsfest i vinterferien. Der bliver slået et slag for de fine gamle fastelavnstraditioner med alt fra fastelavnsris og -masker til tøndeslagning, ringridning med kæpheste og fastelavnsrundvisning.
  Der er åbent i krea-værkstedet, hvor man kan lave din egen kæphest, et farverigt fastelavnsris, -masker og -hatte.

  Entré: 0-18 år fri entré, voksen kr. 140
  Adresse: Frilandsmuseet, Kongevejen 100, Lyngby
  Mere information:Museets hjemmeside

 


 

 • Kronborg Slot i vinterferien 2024

  Det er svært at tale om følelser - ikke mindst, når man er barn. På Shane Broxs udstilling 'Monster - Stygge skabninger med store følelser' i Kronborg Slots kasematter, får børnene indsigt i de store følelser, som jalousi, angst og kærlighed, og lærer hvordan de selv kan identificere, håndtere og tale om de til tider svære følelser. 
  Store børn vil sikkert også finde det underholdende og lærerigt at besøge Slottet, hvor man torsdag efter lukketid, kan høre gamle sladderhistorier fra Kronborg, som ikke tåler dagens lys! Her går turen gennem storslåede sale, private kamre, ad snoede trapper og gennem låste døre - kun oplyst af det svindende aftenlys og lommelygter. 

  Entré: 
  Shane Broxs udstilling: 0-18 år fri entré, voksen kr. 125
  Kronborg efter lukketid: 0-18 år kr. 50, voksen kr. 195
  Adresse: Kronborg Slot, Helsingør
  Mere information: Slottets hjemmeside

 


 

 • Experimentarium i vinterferien 2024

  På Experimentarium i Hellerup er der altid store oplevelser i vente for hele familien. Hvorfor ikke bruge en dag i vinterferien og gå op opdagelse i alle de lærerige udstillinger? Se lyslabyrinten og besøge bobleriet, puls torvet, sansetunnelen og alle de andre spændende interaktive udstillinger, hvor man kommer helt tæt på videnskaben og leger sig til viden om blandt andet vand, lys, lyd, energi og vind.

  Entré: 0-1 fri entré, 2-11 år kr. 140, voksen kr. 225
  Adresse: Experimentarium, Turborg Havnevej 7, Hellerup
  Mere information: Udstillingens hjemmeside

 


 

 • Holmegaard Værk i vinterferien 2024

  Vinterferien på Holmegaard Værk byder på masser af spændende aktiviteter og arrangementer for hele familien. Her kan man blive glaspuster for en dag, få støbt sin hånd i glas, tage på spændende skattejagt, oplev glaspusterne arbejde, tage på jagt efter stenalderdyr i Holmegaard Mose og designe og sandblæse sine egne glas.

  Entré: 0-18 år fri entré, voksen 139. Bemærk, at udvalgte aktiviteter koster ekstra.
  Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, Holmegaard
  Mere information:Glasværkets hjemmeside  

 


 

 • Museum Ragnarock i vinterferien 2024

  På Ragnarock er der lagt op til fri fantasi i det kreative værksted. Her kan børnene designe T-shirt, æske eller badges af deres sejeste yndlingsidoler. Museet står klar med maling, glimmer, stempler, bunkevis af inspiration og meget mere, så børnene kan gå hjem med lige præcis den fan T-shirt, æske eller badge, de drømmer om.
  Inden værkstedet aktiviteter begynder, er der mulighed for at komme med på en familieomvisning i museets faste udstilling.

  Entré: 0-17 år fri entré, voksen kr. 120. Ekstra pris for aktiviteter i værkstedet: Kr. 50 t-shirt, kr. 20 æsker og kr. 10 kr. for badge. Priserne inkluderer materialer.
  Adresse: Ragnarock, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde
  Mere information: Museets hjemmeside 

 


 

 • Frederiksborg Slot i vinterferien 2024

  På Frederiksborg Slot venter museets nyeste særudstilling ’Guder Genskabt’, der har fokus på de mange skulpturer af guder, der er placeret på slottets facade. 
  Udstillingen har skulpturværksted for børn og voksne, hvor man kan skabe sine egne skulpturer, og gøre fortidens og nutidens billedhuggere kunsten efter, lave skitser og modeller af skulpturer. 

  Entré: 0-18 år fri entré, voksen kr. 90. 
  Adresse: Det Nationalhistoriske Museum, Frederiksborg Slot 10, Hillerød
  Mere information: Museets hjemmeside 
Vinterferie
Skiferie: 12 vigtige råd når du færdes på skibakken 

Hvert år i februar drager omkring 200.000 glade skientusiaster afsted på ferie til sne, sol og skipister. Men ikke alle klarer de stejle bakker uden mén. Det skriver SOS International, som står for akutassistance for nordens største forsikringsselskaber.

Selvom der efter cornaepidemien i 2022 var…

Læs mere
Vinterferie
Vinterferie 2024 - Guide til de helt store oplevelser i Jylland, på Sjælland og Fyn 

Med et kæmpe udvalg af spændende særudstillinger og festlige aktiviteter rundt omkring på Danmarks museer, i dyreparker og akvarier, behøver ingen kede sig i vinterferien. Tag familien, børn og børnebørn med på råd, og find her vinterferiens vildeste oplevelser.

Læs mere
Vinterferie
Vinterferieoplevelser i København 2024 

Planlægger man en tur til hovedstaden i vinterferien, så venter der et imponerende udvalg af slots- og museumsudstillinger for hele familien. Fra sære mysterier på Christiansborg, musikmagi på Musikmuseet og soldatertræning på Krigsmuseet, til fest i Zoo København med Pyjamasheltene, Gurli Gris,…

Læs mere
Vinterferie
Vinterferieoplevelser på Fyn og øerne 2024 

Oplev de vilde krokodiller i Krokodille Zoo, tag på sanseudstilling på Kunstmuseum Brandts og det eventyrlige og kreative Ville Vau i H.C Andersens Hus, kom tæt på dyr fra hele verden og få en flot ansigtsmaling i Odense Zoo. Der er mange skønne oplevelser i vente på Fyn og øerne i vinterferien.…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vinterferieoplevelser i Jylland - museer, akvarier og zoologiske haver
Vinterferie
Vinterferieoplevelser i Jylland 2024 

I Jylland har zoologiske haver, akvarier og museer udarbejdet spændende programmer for uge 7, som kan blive til dejlige minder om en hyggelig, oplevelses- og lærerig vinterferie.

Her samler vi nogle af højdepunkterne, der henvender sig særligt til familier.

Læs mere
Vinterferie
Kvinder mere udsatte for korsbåndsskader 

Med otte gange større risiko for korsbåndskader end mænd, skal kvinder være varsomme på skibakkerne, og evt. forebygge skader med øvelser inden skisæsonen. Fra træningseksperten Frida Hallqvists bog 'Body by Frida' bringer vi en yogaøvelse, der giver større smidighed i baglårsmusklerne og derved…

Læs mere
Vinterferie
Øjenforeningen: Sådan mindsker du risikoen for sneblindhed i vinterferien 

Pisterne lokker og solen reflekterer i den hvide sne. Ski, skistøvler og skihandsker er pakket, men hvad med skibriller? Her svarer øjenlæge og formand for Øjenforeningen Carsten Edmund på, hvad solens stråler på skiferien betyder for dine øjne, og hvordan du bedst beskytter dem.

Læs mere
Vinterferie
Vinterferie - Guide til store oplevelser i Jylland, på Sjælland og Fyn 

Med et kæmpe udvalg af spændende særudstillinger og vilde aktiviteter rundt omkring på Danmarks museer, i dyreparker og akvarier, behøver ingen kede sig i vinterferien. Tag familien, børn og børnebørn med på råd, og find her vinterferiens vildeste oplevelser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man…

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
Shopping
^