Kategori: Vinterferie

Vinterferieoplevelser i Jylland - museer, akvarier og zoologiske haver

Der af masser af enestående oplevelser i vente, når zoologiske haver, akvarier og museer i Jylland åbner dørene til alletiders vinterferieprogrammer. Foto: AQUA Akvarium & Dyrepark

Vinterferieoplevelser i Jylland 2024 

I Jylland har zoologiske haver, akvarier og museer udarbejdet spændende programmer for uge 7, som kan blive til dejlige minder om en hyggelig, oplevelses- og lærerig vinterferie.

Her samler vi nogle af højdepunkterne, der henvender sig særligt til familier.

 • Se åbningstider på udstillingerne på deres hjemmesider.
 • Husk, at entréen som regel er billigst, hvis billetten forudbestilles, og at børn som regel også skal have billet, selvom entréen er gratis.  

Har du kendskab til udstillinger og oplevelser, som vi ikke har med her, så send os gerne en mail: Redaktionen.

 


 

 • Museet Kongernes Jelling i vinterferien 2024

  I vinterferien er der på Museet Kongernes Jelling historiske oplevelser fra vikingetiden. Det hele foregår i museets prisbelønnede oplevelsescenter, hvor man kommer helt tæt på vikingekongerne Gorm og Harald ved hjælp af supermoderne digitale sanseoplevelser, deres forunderlige runesten, den store skibssætning og den gigantiske palisade, der blev rejst for mere end 1000 år siden.

  Entré: Gratis
  Adresse: Kongernes Jelling, Gormsgade 23, Jelling
  Mere information:Museets hjemmeside 

 


 

 • ARoS i vinterferien 2024

  På ARoS kan man i vinterferien skabe sin helt egen kunstudstilling med reproduktioner af værker fra ARoS' samling. I Galleriet er der indrettet med 16 stationer, hvor man kan trække i de hvide kurator-handsker og udforske og udvikle sit udstillingskoncept. Her vil der også være mulighed for at farvelægge tegninger af udvalgte værker fra samlingen eller samle kæmpepuslespil med motiver fra ARoS’ samling.

  Entré: Under 18 år gratis, under 31 år kr. 145, voksen kr. 175
  Adresse: ARoS, Aros Allé 2, Aarhus
  Mere information:Museets hjemmeside

 


 

 • Randers Regnskov i vinterferien

  Med mere end 200 dyrearter, der lever side om side og i samspil med hinanden, er der sjældent to dage, der er ens i Randers Regnskov. Og i vinterferien er programmet med masser af oplevelser; se dyreunger og nye arter, deltag i aktiviteter og kom tæt på dyrene under fodringer og dyrefremvisninger. 

  Entré: 0 - 2 gratis, 3-11 år kr. 145, voksen kr. 215
  Adresse: Randers Regnskov,Tørvebryggen 11, Randers
  Mere information: Den zoologiske haves hjemmeside

 


 

 • Det Grønne Museum i vinterferien 2024

  I vinterferien på Det Grønne Museum vil udstillingen ’HELT I SKOVEN’ byde på et væld af spændende og lærerige aktiviteter for hele familien. Allerede fra den 10. februar inviteres publikum indenfor til åbningen af 2024-sæsonen i den indendørs 800 m2 skov.

  Entré: Under 18 år gratis, studerende kr. 90, voksen kr. 140
  Adresse: Det Grønne Museum, Randersvej 4, Auning
  Mere information:: Museets hjemmeside 

 


 

 • Nordsøen Oceanarium i vinterferien 2024

  På Nordeuropas største akvarium kan man nemt få mange timer til at gå. Her kan man tage på ekspedition til de syv destinationer, hils på fiskene i rørebassinet og se, når vores dykker fodrer stimefiskene, klumpfiskene, hajerne og alle de andre fisk i det store oceanarium.

  Entré: 0-2 år gratis, 3-11 år kr. 110, voksen kr. 205
  Adresse: Nordsøen Oceanarium, Willemoesvej 2, Hirtshals
  Mere information:Akvariets hjemmeside

 


 

 • Aalborg Zoo i vinterferien 2024

  Med 'Vilde Vinterdage' i vinterferien i Aalborg Zoo, er der udsigt til vinterens vildeste oplevelser. Her kan man dyste mod dyrene og hinanden i Vinter Zoolympiaden og det store Zoo-O-løb, prøve kræfter med jobbet som dyrepasser, komme med bag kulisserne hos rovdyrene og se forrygende shows og underholdende formidling på Zoofariscenen.

  Entré: 0 - 2 år gratis, 3-11 år kr. 140, voksen kr. 235
  Adresse: Aalborg Zoo, Mølleparkvej 63, Aalborg
  Mere information:Den zoologiske haves hjemmeside

 


 

 • AQUA Akvarium & Dyrepark i vinterferien 2024

  I vinterferien byder AQUA Akvarium & Dyrepark velkommen til fantastiske oplevelser med danske vilde, vidunderlige dyr. Om vinteren er der en særlig ro og hyggelig stemning i parken og i de omkringliggende skove, og her bliver der rig mulighed for at se vinterens vidunderlige dyr, som trods kulde og mørke tider ikke er gået i vinterhi eller fløjet til varmere steder.

  Entré: 0 - 2 år gratis, 3 - 11 år kr. 115, voksen kr. 499
  Adresse: AQUA Akvarium & Dyrepark, Vejlsøvej 55, Silkeborg
  Mere information: Akvariets hjemmeside

 


 

 • Fiskeri- og søfartsmuseet i vinterferien 2024

  På Fiskeri- og søfartsmuseet kan man i vinterferien se særudstillingen ’Havets Mysterier’, hvor der venter spændende oplevelser i et hav af overtro, myter og videnskab. Her kan man også få lejlighed til at studere havfrueskelettet, de kæmpestore hvalhjerter og få nogle gode gys over de drabelige historier om kæmpeblæksprutten.

  Entré: 0-17 år gratis, voksen kr. 175
  Adresse: Fiskeri- og søfartsmuseet, Tarphagevej 2, Esbjerg
  Mere information:Museets hjemmeside

 


 

 • Kattegatcenteret i vinterferien 2024

  Ved Grenaa Havn helt ud til Kattegat ligger Kattegatcentret, kåret som Nordens Bedste Akvarium. Her byder vinterferien i et spændende program, hvor man, udover at se mere end 200 forskellige dyrearter fra hele verden også kan komme tæt på dyrene i et hav af akvarier? Se fodring af tropiske hajer, kom helt tæt på pingvinen og besøg centerets nuttede sæler.

  Entré: 0 - 2 år gratis, børn 3-11 år kr. 115, voksen kr. 185 (rabat ved køb af billetter online)
  Adresse: Kattegatcenteret, Færgevej 4, Grenaa
  Mere information:Akvariets hjemmeside 

 


 

 • Naturhistorisk Museum i vinterferien 2024

  På Naturhistorisk Museum i Aarhus er der hverdag et tæt program af helt vilde oplevelser. Vær med til spændende dissektioner i MindLab, deltag i værksteder og underholdende aktiviteter i museets udstillinger.

  Entré: 0-18 år gratis, voksne kr. 150
  Adresse: Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Allé 10, Aarhus 
  Mere information:Museets hjemmeside

 


 

 • Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum i vinterferien 2024

  I vinterferien, uge 7 og 8, står porten åben til Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseums bygninger og kæmpehangar for alle, der vil have mere indsigt i Danmarks forsvar. Over en udstilling på mere end 10.000 m2 har børn og voksne mulighed for at komme helt tæt på, udforske og røre ved de mange militærgenstande, pansrede køretøjer og jagerfly.

  Entré: 0-4 år gratis, 4-14 år kr. 40, voksne kr. 80, pensionister (65 år+) kr. 64 0 
  Adresse: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum, Skydebanevej 22, Aalborg
  Mere information:Museets hjemmeside 

 


 

 • Museet på Koldinghus

  I skolernes vinterferie byder museet, for sidste gang inden udstillingen lukker 18. februar, børn og barnlige sjæle velkommen ombord på Koldinghus’ udgave af Kongeskibet Dannebrog. Her er der arrangeret skyggeteater, og man kan klæde sig ud som ægte matros, opleve den traditionelle polardåb og få sit helt eget polarbevis.

  Entré: 0-18 år gratis, studerende kr. 84, voksne kr. 130
  Adresse: Koldinghus, Koldinghus 1, Kolding
  Mere information:Museets hjemmeside 
   

Vinterferie
Skiferie: 12 vigtige råd når du færdes på skibakken 

Hvert år i februar drager omkring 200.000 glade skientusiaster afsted på ferie til sne, sol og skipister. Men ikke alle klarer de stejle bakker uden mén. Det skriver SOS International, som står for akutassistance for nordens største forsikringsselskaber.

Selvom der efter cornaepidemien i 2022 var…

Læs mere
Vinterferie
Vinterferie 2024 - Guide til de helt store oplevelser i Jylland, på Sjælland og Fyn 

Med et kæmpe udvalg af spændende særudstillinger og festlige aktiviteter rundt omkring på Danmarks museer, i dyreparker og akvarier, behøver ingen kede sig i vinterferien. Tag familien, børn og børnebørn med på råd, og find her vinterferiens vildeste oplevelser.

Læs mere
Vinterferie
Vinterferieoplevelser i København 2024 

Planlægger man en tur til hovedstaden i vinterferien, så venter der et imponerende udvalg af slots- og museumsudstillinger for hele familien. Fra sære mysterier på Christiansborg, musikmagi på Musikmuseet og soldatertræning på Krigsmuseet, til fest i Zoo København med Pyjamasheltene, Gurli Gris,…

Læs mere
Vinterferie
Vinterferieoplevelser på Fyn og øerne 2024 

Oplev de vilde krokodiller i Krokodille Zoo, tag på sanseudstilling på Kunstmuseum Brandts og det eventyrlige og kreative Ville Vau i H.C Andersens Hus, kom tæt på dyr fra hele verden og få en flot ansigtsmaling i Odense Zoo. Der er mange skønne oplevelser i vente på Fyn og øerne i vinterferien.…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vinterferie
Vinterferieoplevelser på Sjælland 2024 

På Sjælland er udvalget af spændende udstillinger og oplevelser i vinterferien så stort, at det nok bliver svært at vælge, hvilke man vil besøge.

På Kronborg kan man opleve Shane Broxs udstilling 'Monster - Stygge skabninger med store følelser', hvor børnene får indsigt i de store følelser, som…

Læs mere
Vinterferie
Kvinder mere udsatte for korsbåndsskader 

Med otte gange større risiko for korsbåndskader end mænd, skal kvinder være varsomme på skibakkerne, og evt. forebygge skader med øvelser inden skisæsonen. Fra træningseksperten Frida Hallqvists bog 'Body by Frida' bringer vi en yogaøvelse, der giver større smidighed i baglårsmusklerne og derved…

Læs mere
Vinterferie
Øjenforeningen: Sådan mindsker du risikoen for sneblindhed i vinterferien 

Pisterne lokker og solen reflekterer i den hvide sne. Ski, skistøvler og skihandsker er pakket, men hvad med skibriller? Her svarer øjenlæge og formand for Øjenforeningen Carsten Edmund på, hvad solens stråler på skiferien betyder for dine øjne, og hvordan du bedst beskytter dem.

Læs mere
Vinterferie
Vinterferie - Guide til store oplevelser i Jylland, på Sjælland og Fyn 

Med et kæmpe udvalg af spændende særudstillinger og vilde aktiviteter rundt omkring på Danmarks museer, i dyreparker og akvarier, behøver ingen kede sig i vinterferien. Tag familien, børn og børnebørn med på råd, og find her vinterferiens vildeste oplevelser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man…

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
Shopping
^