Verdens mest omfattende diabetes undersøgelse

Verdens mest omfattende diabetes undersøgelse

Verdens mest omfattende diabetes undersøgelse 

Navigator er navnet på den mest omfattende undersøgelse nogensinde der omfatter diabetes 2 og samspillet mellem hjerte- karsygdomme.

Undersøgelsen blev officielt igangsat i november i år og skal løbe indtil år 2007. 40 lande over hele kloden bliver involveret.

Folk der lider af diabetes har 2 til 4 gange større risiko for at dø af hjerteanfald end folk der ikke lider af sygdommen. 70% af mennesker der har fået konstateret diabetes vil dø som følge af hjerte- karsygdomme.

Man regner med at i det hele taget er 1 ud af hver 7 personer over 40 år i risikogruppen for at udvikle diabetes 2. 40-50% af disse vil udvikle diabetes 2 i løbet af de næste 10 år. De fleste i risikogruppen aner ikke at de er i nogen fare og det er først når de er blevet ramt af de første hjertetilfælde at diagnosen falder.


<embed src="https://www.kokkeleg.dk/media/videonyheder/Novartis20011108_ISDN.wmv" autostart="true" controller="true" hidden="false" width="320" height="240">

(Videonyhed fra newstream.com, Media Player, ISDN, sprog engelsk)







For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^