Ti gode tips til morgenmad

Ti gode tips til morgenmad 

Det er ikke så svært at få en god og sund start på dagen …

<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Klumme af Nønne Lønne Votborg

Vigtige tommelfingerregler..:

1. Spist groft - vælg grahamsbrød eller rugbrød, frem for toast og krydderboller. Ristet rugbrød smager ganske dejligt! Bag gerne dit eget brød på basis af rugmel eller grahamsmel og suppler evt. med havregryn.

2. Spis fiberrigt og sukkerfrit - vælg fiberrige morgenmadsprodukter (f.eks. havregryn) der ikke er tilsat raffineret sukker. Hvis du endelig vælger fra de kulørte morgenmadsprodukter, så vælg en variant med max. 10 gram sukker per 100 gram.

3. Spis magre oste (+30 eller gerne mindre). Lidt sennep pifter den magre ost op, ligesom lidt ekstra tid kan give osten mere smag. Det kan også betale sig at besøge ostebutikken for at få en mager ost med smag; her er udvalget meget større og bedre. Husk også at hytteost er et godt alternativ – smag til med frisk og tørret frugt eller med friskhakket grønt (radise, ræddike, peberfrugt og bladselleri) samt lidt dejlige krydderurter og/eller lidt nødder/mandler.

4. Vælg magre og mindre sukkerholdige mælke- og surmælksprodukter. Fedtmængden bør max. ligge på 1,5 gram fedt per 100 gram (svarende til letmælk), og sukkermængden bør max. ligge på 5 gram per 100 gram. Husk, at ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt så er der kun fedtindhold til forskel i de forskellige mælkevarianter.

5. Undgå så vidt muligt smør-produkter på brødet. Smør i stedet med hjemmelavet solsikkesmør, mandelsmør og peanutbutter. Rist frøene/mandlerne for at få mere smag (på pande eller i ovn) og purer med koldt vand plus olie samt lidt salt. Kan smages til efter ønske.

6. Begræns brugen af marmelade, chokolade og honning! Forsød morgenmaden med frisk- og tørret frugt i stedet for. Du kan bruge banan, æble, pære og tørrede frugter fx figenrulle fra Aurion.

7. Spis altid lidt nødder, mandler og kerner/frø i hvert måltid – også morgenmaden! Det kan være som snack, i frugtsalaten, i mysli, i smoothie eller i hjemmebagte grovboller.

8. Liv giver liv! Spis levende føde til hvert måltid: Frisk frugt og grønt. Husk fx peberfrugt og radise/finthakket ræddike på ostemaden, ½ banan i skiver ovenpå havregryn med mælk eller æble i tern drysset oven på ylette med ”studentermix”. Den friske frugt kan også serveres i form af en skål frugtsalat eller smoothie. Snup en rå gulerod på vejen ud af døren, hvis du ikke har spist så meget morgenmad.

9. Drikkevarer! Glem ALDRIG et eller to glas vand hver morgen (gerne med frisk citron) samt urtethe, grøn the, hvid the eller sort the efter eget valg. Eller snup en enkelt chai (indisk thedrik af sort the med masser af krydderier og mælk) eller frappé (kaffedrik med mælk). Alternativt en enkelt kop kaffe. Prøv også de forskellige slags kornkaffe, din helsekost tilbyder. Endelig er der varm gingerdrik med og uden citron.

10. Variation. Det er en god idé at variere morgenmaden, så man ikke køre træt i den. Tænk kreativt og søg inspiration i <link https: www.kvindeguiden.dk _self> kogebøger.

Til dig med passion for frugt og grønt
Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Lidt frugt og grønt har også ret
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Solanin i grønne kartofler
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Sødt uden sukker
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Vi elsker light
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Nyt lækkert og supersundt bær
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Lav sæson for d-vitamin
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Cola skader kvinders knogler
Kost & Ernæring
Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Læs mere
Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^