Te i kampen mod kræft

Te i kampen mod kræft 

Mennesker der til dagligt drikker te kan halvere risikoen for diverse kræftformer i modsætning til dem der aldrig drikker te.

Mennesker der til dagligt drikker te kan halvere risikoen for diverse kræftformer i modsætning til dem der aldrig drikker te.

Det er amerikanske forskere der ifølge bbc.co.uk har forsket i teens virkning på kræft især i mave og tarmsystemet, Stor del af undersøgelsen er foretaget i Kina. Forskerne har især undersøgt om stoffet polyfenol, der er det aktive stof i teen, kunne måles i forsøgsmændenes urin. Tilstedeværelsen af stoffet er forbundet med mindre risiko for kræft ifølge de amerikanske forskere. Polyfenoler er antioxidanter med en karudvidende effekt.

Te kommer fra planten Camellia sinensis, der menes at indeholde ekstrem kraftige antioxidanter deriblandt polyfenoltypen catechins, der har vist sig at være lige så kraftig antioxidant som C og E vitaminer i kampen mod de skadelige fri radikaler. Andre undersøgelser har tilkendegivet at catechin kan sætte stopper for vækst af tumorer og stå værne om cellernes sundhed.

Grøn te indeholder mest catechin efterfulgt af sort te.

Forskerholdet startede deres arbejde tilbage i 1986. De har fulgt over 18.000 mænd i alderen 45 til 64 med bopæl i Shanghai. I gruppen blev der opfanget lidt over 230 kræfttilfælde især i mave og tarmsystemet. Disse blev holdt op i mod 772 mænd der ikke havde kræft. Forsøgsgrupperne blev undersøgt for polyfenol og for stoffer der viser sig i kroppen når denne nedbryder polyfenol. Når man havde korrigeret for kendte risikofaktorer som rygning og for stor nydelse af alkohol og for faktorer der naturligt er forebyggende som karotiner blev konklusionen at polyfenol i te kan modvirke kræft i mave og tarmsystemet.

Thomas Lober fra det engelske institut for kræftforskning siger til BBC: "Grøn og sort te har begge vist lovende virkning i kampen mod kræft i tidligere kliniske undersøgelser og te kan forbindes med mindre risiko for nogle kræftformer hos mennesker. Men den beskyttende effekt er langt fra at være helt bevist og flere undersøgelser på mennesker er påkrævet. Men det skader vel ikke at nyde en god daglig kop te eller to.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^