Sukkermorgenmad

Sukkermorgenmad 

Mange børn starter dagen med en kaloriebombe. Således indeholder blot en enkelt portion af de sukkerholdige morgenmadsprodukter

Halvdelen af den sukkerration som et barn mellem fire og seks år bør få i løbet af en dag.

Produkter fra Kellogg´s og Nestlé markedsføres som sunde og fedtfattige, men indeholder så meget sukker, at ernæringseksperter finder det misvisende over for forbrugerne.

Kvalitetschef for Nestlé Lone Iven understreger, at de ikke mener, at de vildleder forbrugerne. Men hun kan godt forestille sig, at den øgede opmærksomhed kan få dem til at lancere et nyt produkt med lavere sukkerindhold.

"De mange tomme kalorier i den søde morgenmad er absolut ikke, hvad danske børn har brug for. Der er alarmerende mange børn, der er fede nu. Og de søde morgenmadsprodukter er en blandt mange ting, der er med til at forøge problemet", siger Bjørn Richelsen, der er formand for Ernæringsrådet, til BT.

. "Det er da fint, at industrien udvikler fedtfattige produkter. Men grunden til, at de skal være fedtfattige, er at få kalorieindholdet ned, og i de fleste af disse produkter er fedtet erstattet med større mængder sukker, så det samlede kalorieindhold er uændret", siger Arne Astrup, institutleder for Human Ernæring på Landbohøjskolen. Det fremhæves ved flere af produkterne, at de kun indeholder et gram fedt per 100 gram. Det er det samme som i almindelige cornflakes. Til gengæld har de et sukkerindhold der er cirka tre gange så højt.

Morgenmadsproducenterne udnytter, at børn har så stor indflydelse på, hvad forældrene putter i indkøbsvognen, ved eksempelvis at putte legetøj i æskerne. Bjørn Richelsen mener derfor ikke kun, at det er forældrenes ansvar. Producenterne skal også overveje deres markedsføring, og politikerne skal overveje, hvordan man kan tillade sig at markedsføre over for børn.


Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^