Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen

Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene.

Det er en meget trist vane at komme ind i. For på den måde har kartoflen, kødet og grøntsagerne jo mistet en vigtig ledsager, og maden på tallerknen vil virke meget tør. Det bliver svært at få grøntsagerne til at glide ned, og der mangler smag.

Førhen når vor mor lavede sovsen, blev der ikke sparet på kalorierne. Dengang kunne man kun lave en sovs vha. en god gang opbagning med smør og mel eller ved at tilsmage den med rigtig fløde. I dag kalder vi det ikke sovs længere, men sauce!
Og det med smørbollen eller de røde kartoner, er ikke længere den gængse sovsemetode.

Grundelementet i din sovs er som oftest skyen eller boullionen, og for at lave det om til sovs, skal den blot gøres tyk, jævnes som det hedder. I dag bruger de fleste Maizena (majsstivelse) eller Sovsejævner (pulver med majsstivelse) i en hurtig vending. Disse produkter indeholder ikke kalorier af betydning og fedtindholdet er helt i bund. Et andet alternativ kunne også være en meljævning. Alle 3 metoder er gode og magre metoder til jævning af sovsen. Hvor tyk din sovs skal være bestemmer du helt selv.

Det afgørende for om din sovs er en kalorie-bombe eller ej, er således indholdet og mængden af fedt, smør, margarine, olie, fløde eller andre kalorie lign. ingredienser.

Bruger du således majs- eller hvedestivelse til at gøre sovsen tyk med eller nedsætter dit smør/olie forbrug til 1 tsk. fedtstof pr. person, da er du helt på rette spor og kan spise din sovs med god samvittighed.

Sovsen giver fugt og smag til hele menuen, og således den vigtigste ingrediens på tallerkenen.



Avocado - naturens egen vitaminpille
Kost & Ernæring
Avocado - naturens egen vitaminpille 

Hvorfor tage kosttilskud, når naturen tilbyder dig det, du har brug for?

Læs mere
Ti gode tips til morgenmad
Kost & Ernæring
Ti gode tips til morgenmad 

Det er ikke så svært at få en god og sund start på dagen …

Læs mere
Morgenmad er slankende
Kost & Ernæring
Morgenmad er slankende 

Spiser du morgenmad, hører du til den gruppe af personer, som generelt spiser mindre fedt og får flere næringsstoffer, end personer som ikke starter dagen med morgenmad....

Læs mere
Udkørt?
Kost & Ernæring
Udkørt? 

Er du træt hele dagen?

Læs mere
Tips til mere frugt og grønt
Kost & Ernæring
Tips til mere frugt og grønt 

Vi ved godt at kroppen har brug for frugt og grønt - og vi ved godt at vi skal have "6 om dagen" svarende til 600 gram pr. dag. Alligevel kan det knibe med at få tilstrækkeligt frugt og grønt i hverdagen ...

Læs mere
Er mælk sundt?
Kost & Ernæring
Er mælk sundt? 

Der har i flere år været diskussioner om, hvorvidt mælk er sundt. Fødevarer er imidlertid sjældent enten sunde eller usunde/sundhedsmæssigt farlige, forklarer forskerne bag en ny undersøgelse …

Læs mere
Fuldkorn så det batter!
Kost & Ernæring
Fuldkorn så det batter! 

Jagt fuldkornsprodukter i den gode sags tjeneste ...

Læs mere
Energi til hele dagen
Kost & Ernæring
Energi til hele dagen 

En af de vigtigste grunde til at spise sunde, mindre måltider i løbet af dagen er, at de stabiliserer blodsukkeret og sikrer en jævn forsyning af energi. Her får du 3 mellemmåltider, du kan ordne i en fart og, som hjælper dig til at yde maksimalt ...

Læs mere
10 myter om fedt
Kost & Ernæring
10 myter om fedt 

Myterne og historierne om mad og slankekure er mange, men hvad er opspind og hvad er fakta?

Læs mere
Nyt om vitaminer
Kost & Ernæring
Nyt om vitaminer 

Nyt syn på vitaminers betydning ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^