Skyrs succes

Skyrs succes 

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Smagen er syrlig og konsistensen fed og cremet. Skyr er lidt af et vidunderprodukt, og bliver i vid udstrækning brugt som erstatning for andre surmælksprodukter, som yoghurt, ymer og creme fraiche.
Surmælksproduktets popularitet skyldes blandt andet, at det på flere måder passer rigtig godt til tidens sundhedstrends og slankekure, hvor der lægges vægt på magre og proteinrige produkter.

Mens fedtprocenten i skyr svarer til den magre yoghurt, så er proteinindholdet i skyr til gengæld mange gange højere. Mange oplever, at en proteinrig kost giver en god mæthedsfornemmelse, hvilket kan betyde, at man spiser mindre, samtidig er der undersøgelser der peger på, at en proteinrig kost også i nogen grad stimulerer kroppens fedtforbrænding.

De gode egenskaber in mente, så har skyr samtidig nogle fine smags- og konsistensmæssige fortrin. Skyr har en rund og velsmagende syrlighed samt en fin, fast konsistens, som gør det til en ingrediens, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Skyr kan nydes som morgenmadsprodukt med mysli på toppen, serveres til kage og desserter som erstatning for creme fraiche. Skyr egner sig som grundingrediens i dressinger og dip med friske krydderurter, tzatziki og sandwichsalater samt i smoothies, hvor den bidrager til at gøre drikken fyldig og cremet.

Fedtprocent i udvalgte surmælksprodukter:
∙ Yoghurt Natural 0,1 %
∙ Græsk Yoghurt 0,1%
∙ Skyr 0,2%
∙ Kvark Fromage Blanc 1%.
∙ Yoghurt Natural 1,5%
∙ Ymer 3,5%
∙ Tykmælk 4,4%
∙ Cremefraiche 9%
∙ Græsk Yoghurt 10%
∙ Cremefraiche 38%

Til dig med passion for frugt og grønt
Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Lidt frugt og grønt har også ret
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Solanin i grønne kartofler
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Sødt uden sukker
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Vi elsker light
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Nyt lækkert og supersundt bær
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Lav sæson for d-vitamin
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Cola skader kvinders knogler
Kost & Ernæring
Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Læs mere
Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^