Sjov mad vildleder børn og forældre

Sjov mad vildleder børn og forældre  

Maden være sjov og underholdende at se på, til at lege med og så nem at tilberede, at børnene selv kan klare jobbet....

De amerikanske fødevareproducenter har fundet en ny vej at nå ud til de yngste kunder. Nu skal maden være sjov og underholdende at se på, til at lege med og så nem at tilberede, at børnene selv kan klare jobbet.

De nye farvestrålende retter kalder amerikanerne selv for ”funfood”.

Flere amerikanske fødevareproducenter har lanceret mikroovnsretter, som selv helt små børn kan tilberede.

Producenten ConAgra har lanceret en hamburger med form som et hus, og kiks der ligner mursten.

Maden bliver også tilført masser af farver for at få børnenes opmærksomhed. Det er nu muligt at få skriggule boller med pink smør, blå pommesfrites med orange ketchup eller salat med neonfarvet dressing.

I Danmark eksisterer der endnu ikke fødevarer, der kan karakteriseres som funfood, men vil formentligt være at finde i fremtiden hvis fødevareproducenterne vurderer at det appellere til danske forældre.


Kilde: Politiken


For E-pressen.dk af Louise Littauer, KvindeGuiden.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^monster employers mymathlab statistics homework answers essay about science physics topics for research paper custom writing uk