Pølserne fra panden

Pølserne fra panden 

Nogle traditionelle engelske pølser, samt pølser, der tit findes på de etniske menuer kan snart stå på en bandlysningsliste hvis det står til en gruppe engelske forskere, der bekæmper BSE.

Nogle traditionelle engelske pølser, samt pølser, der tit findes på de etniske menuer kan snart stå på en bandlysningsliste hvis det står til en gruppe engelske forskere, der bekæmper BSE.

De har advaret de engelske myndigheder mod en eventuel smitterisiko brugen af indvolde fra får i 15% af den engelske pølseproduktion kan medføre. På samme tidspunkt ønskes der mere tydelig varedeklaration af mos til børn der indeholder lam, således at forældrene kan undgå disse hvis de ønsker.

Forskerne mener at disse forholdsregler burde tages for at undgå risikoen for BSE-smitte fra lam, får og geder over til mennesker. Og de mener at bandlysningen af pølser der indeholder disse ingredienser skal udvides til hele EU.

Forskergruppen mener at især de muslimske grupper skal informeres om eventuel risiko, da disse etniske grupper er de største aftagere af får, geder og lam i hvert fald i Storbritannien.

Det rokker dog ikke ved de engelske fødevaremyndigheders holdning - det er sikkert at spise lammekød - men dog vil man se nærmere på teorien bagved anmodningen fra forskergruppen.

Får der er blevet fodret med benmel udvidet fra inficerede køer har sandsynligvis været smittekilden til det store BSE-udbrud der ramte engelske køer i 1990.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^