Overfølsomhed og tilsætningsstoffer

Overfølsomhed og tilsætningsstoffer

Overfølsomhed og tilsætningsstoffer 

Overfølsomhed over for tilsætningsstoffer er ikke særlig udbredt...


Det er en myte, at tilsætningsstoffer i maden ofte er årsag til fødevareallergi. I en ny dansk undersøgelse var kun ganske få voksne - og slet ingen småbørn - overfølsomme over for tilsætningsstoffer. Og i en tidligere dansk undersøgelse fandt man, at kun 1-2 procent af børn i skolealderen var overfølsomme over for bestemte farvestoffer, konserveringsstoffer og aromastoffer.

Det kan man læse om i den nye pjece Overfølsomhed og tilsætningsstoffer i mad. Pjecen er udgivet af Fødevarestyrelsen i samarbejde med Danmarks Fødevareforskning, Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet.

Det er svært at undersøge overfølsomhed over for tilsætningsstoffer, fordi der findes så mange forskellige stoffer og kun få, der reagerer på det enkelte stof. Men pjecen omtaler de stoffer, hvor der er rimelig videnskabelig sikkerhed for, at man kan være overfølsom. Det gælder fx ti forskellige farvestoffer og tre grupper af konserveringsstoffer.

"Vi udgiver pjecen for at give forbrugeren adgang til velfunderet viden om overfølsomhed og tilsætningsstoffer. Pjecen er blandt andet tænkt som en hjælp til dem der har en konkret mistanke om, at de er overfølsomme. I pjecen kan de læse om, hvilke tilsætningsstoffer, som man ved, kan give overfølsomhedssymptomer, og der er information om symptomer, og om hvad tilsætningsstofferne hedder på varedeklarationen, siger seniorforsker Charlotte Madsen, Danmarks Fødevareforskning"

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Mellemmåltider
Kost & Ernæring
Mellemmåltider 

Mellemmåltider er vigtige, da de holder blodsukkeret stabilt - og så kan de være med til at forebygge hovedpine og overspisning ...

Læs mere
Til dig med passion for frugt og grønt
Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Lidt frugt og grønt har også ret
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Solanin i grønne kartofler
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Sødt uden sukker
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Vi elsker light
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Nyt lækkert og supersundt bær
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Lav sæson for d-vitamin
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Cola skader kvinders knogler
Kost & Ernæring
Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^