Ny form for spiseforstyrrelse

Ny form for spiseforstyrrelse 

Gymbulimi er lige så farlig som anorexi og bulimi.

Amerikanske forskere hævder, at et stigende antal kvinder rammes af en ny form for spiseforstyrrelse.
Gymbulimi kalder forskerne sygdommen og betegner denne som værende lige så farlig som anorexi og bulimi.
Gymbulimi ofre er sygeligt besatte af at træne kalorieindtag væk. Forskerne siger at den primære årsag til sygdommen er kvinders frygt for at blive gamle. Ved at træne vildt og overdrevet og samtidig spise ovenud sundt, regner de med at kunne stoppe ældningsprocessen. Specielt for denne form for spiseforstyrrelse er at den ikke kun rammer teenage-piger, men også kvinder i 30-40 års alderen.
Leder af forskningscenteret for spiseforstyrrelser i Arizona Edward Cumella forklarer, at selvom gymbulimikerne tror, at de er i fin form, kan de i virkeligheden skade sig selv: "De kan have fået hjerteproblemer, ledproblemer og forstyrrelse i hjerterytmen. Alt sammen noget, der kan risikere at føre til en for tidlig død".


Kilde: B.T.




Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^