Madpakker: Føj de er ulækre !

Madpakker: Føj de er ulækre ! 

Hvordan kan man få skolebørn til at holde af deres madpakke ? Hvem gider den blanke spegepølse om sommeren.......når man spørger hvorfor har du ikke spist din mad lyder svaret : " adr... den er da ulækker "

I disse tider hvor man taler meget om fødemiddelhygieje, ville det være dejligt hvis man kunne tilbyde vores børn en hygiejnisk opbevaring af deres madpakker. Mange skoler ejer ikke køleskabe til madpakkerne. Hvem vil spise en blank spegepølsemad ? IKKE MIG NÆE TAK !.
Vi undre os altid over at vi gang på gang skal smide den halve madpakke ud, eller den hele !!
Hvor er madpakken dog kedelig, når den er blevet skubbet og mast og ikke mindst varmet godt op i tasken. Kunne man ikke i dette Herrens år 2001 overveje om ikke det var en god ide at gå til kamp mod de fæle madpakker ! Jeg er ikke altid sikker på at det er børnene der ikke vil spise sin mad , men når maden er i den forfatning hvem vil så ikke hellere have et stykke Wienerbrød eller slik.
Man taler meget om bakterier i fødemidler, her er der i altfald de bedste forudsætninger for at disse har mulighed for at gro.
Hvorfor kunne man ikke slå et slag for at der i det mindste bliver mulighed for korrekt opbevaring af vore fødemidleri skolerne.
Man prøver som mor at være temmelig opfindsom for at finde på noget som godt kan holde sig uden for køleskabet, men der er ikke mange muligheder og det meste af det vi spiser bør nedkøles.


Venlig hilsen en mor med
madpakke problemer....

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^