Mad-narkomani afsløret

Mad-narkomani afsløret

Mad-narkomani afsløret 

At se eller dufte til føden igangsætter kemiske processer i hjernen, der fremprovokerer sultefornemmelse......

At se eller dufte til føden igangsætter kemiske processer i hjernen, der fremprovokerer sultefornemmelse. Det er de samme signaler der vækkes i kroppen når en narkoman har brug for mere stof. En ny undersøgelse fortæller at her er fundet årsagen til mad-narkomani.

Signalstoffet er dopamin, et stærkt kemisk stof i hjernen, der er årsagen for afhængighed. Dopamin spiller en stor rolle i hjernens fornøjelses og velværetilstand samt belønningsproces.

Stoffer der leder til afhængighed øger produktionen af dopamin i hjernen. Når afhængige personer er sammenlignet med andre, findes der færre celler i hjernen der opsnapper dopamin og dermed skal der tilføjes yderligere stoffer for at opnå velvære. Undersøgelser foretaget af amerikanske forskere viser nu at overvægtige også har færre dompamin følere i hjernen. Det betyder at disse mennesker skal spise mere for at opnå den nødvendige velvære via produktionen af dopamin. Men ikke alene det. Produktionen af dopamin bliver igangsat når disse mennesker kun ser, dufter og smager en smule føde. Det er nok til at vække sulten. Rapporten, der fortæller disse nyheder er offentliggjort i Synapse.

"Spisning er lige så vanedannende som stofmisbrug", fortæller læge Nora Volkow, i en pressemeddelelse. Og hun fortsætter:"Vi har for første gang bevist at dopaminproduktionen kan igangsættes med mad, når der ingen yderligere fornøjelse er indblandet, da forsøgspersonen ikke spiser maden. Resultatet forsyner os med nye spor der kan være med til at afdække hvorfor nogle spiser mere end andre og mere end de har behov for."

Mellemmåltider
Kost & Ernæring
Mellemmåltider 

Mellemmåltider er vigtige, da de holder blodsukkeret stabilt - og så kan de være med til at forebygge hovedpine og overspisning ...

Læs mere
Til dig med passion for frugt og grønt
Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Lidt frugt og grønt har også ret
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Solanin i grønne kartofler
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Sødt uden sukker
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Vi elsker light
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Nyt lækkert og supersundt bær
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Lav sæson for d-vitamin
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Cola skader kvinders knogler
Kost & Ernæring
Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^