Lav sæson for d-vitamin

Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Det er sollyset og vores egen hud, der tilsammen sikrer, at vi får det D-vitamin, vi skal have.
Men fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin - især hvis du er ved at komme i den alder, hvor du skal tænke lidt over knogleskørhed.

Her finder du D-vitaminer
- Fede fisk og fiskelever-olier
- I ost og andre fedtholdige mælkeprodukter samt i æggeblommer
- I lamme- og kalekød
- I avocado

Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
Sammenhæng mellem overvægt og manglende søvn
Kost & Ernæring
Sammenhæng mellem overvægt og manglende søvn 

Nye undersøgelser viser en tæt sammenhæng mellem dårlige søvnmønstre og øget risiko for overvægt og fedme...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^