Kosttilskud kan hjælpe børn med indlæringsproblemer

Kosttilskud kan hjælpe børn med indlæringsproblemer

Kosttilskud kan hjælpe børn med indlæringsproblemer 

Børn der har svært ved at lære kan eventuelt hjælpes meget langt hen ad vejen og opleve en stor forandring på indlæringsevnen ved tilførsel af kosttilskud.

Børn der har svært ved at lære kan eventuelt hjælpes meget langt hen ad vejen og opleve en stor forandring på indlæringsevnen ved tilførsel af kosttilskud.

Et stort forsøg der skal belyse hvilken effekt fiske og planteudtræk har på koncentration og indlæringsevne hos børn med indlæringsproblemer har produceret forbavsende resultater.

Et enkelt barn har oplevet et fremskridt i indlæringsevnen, der kan sammenlignes med 4 års udvikling efter kun 12 uger på de afprøvede kosttilskud. I andre tilfælde blev indlæringsevnen udvidet om 2 år i den samme 12 ugers periode, og forskergruppen der har forestået forsøget mener at det er på grund af den ekstra tilføjelse af vitaminer og mineraler.

Børn i 13 grundskoler i England er midt i en seks måneders proces hvor man analyserer effekten af kosttilskud på evnen til at lære.

Børnene er i alderen seks til elve år og allerede ligger der positive tegn på forskernes bord der tyder på at kosttilskud har en stor indflydelse på børn der lider af koncentrationsforstyrrelser, hyperaktivitet og ordblindhed, bl.a.

Forskerholdet ledes af dr. Madelaine Portwood, der mener at mangel på bestemte fedtsyrer kan være roden til seriøse indlæringsproblemer. Hun fortæller: "Denne undersøgelse er banebrydende og kan virkelig betyde en stor forandring. De første resultater er lovende men den endelige konklusion vil først foreligge i september."

Projektet har også vist mærkværdige livsstilsforandringer hos børnene, som har fået større selvtillid. Det er en mulighed for at undersøgelsen bliver udvidet til at dække børn med normale indlæringsevner og voksne.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^