Kolesterol kan være nødvendigt for hjernen

Kolesterol kan være nødvendigt for hjernen 

Kolesterol høster skylden for tilstoppede årer og er medvirkende i udviklingen af hjerte-karsygdomme, men en ny undersøgelse fortæller at kolesterol kan være livsnødvendigt for hjernen.

Undersøgelsen der er foretaget i samarbejde mellem franske og tyske forskere tyder på at kolesterol er en medvirkende faktor i opbygningen af forbindelsen mellem de nerver i hjernen der har ansvaret for hukommelse og indlæring.

Men det kolesterol hjernen bruger optages ikke direkte fra blodet hvor forhøjet mængde kolesterol kan lede til hjerteanfald. Den molekyle der transporterer kolesterolet er for stort til at kunne gennemtræde de årer i hjernen der blandt andet forhindrer giftstoffer i at nå til det vigtige organ.

Ifølge de nye undersøgelser opsnappes kolesterolet af hjernens hjælpeceller, der nævnes glial celler og har en slags børnepasningsrolle over for hjernens vigtige nerveceller. Ifølge den nye undersøgelse, der offentliggøres i Science, spiller kolesterolet en stor rolle i dannelsen af det net hjernens celler danner for at kunne arbejde sammen og at uden det vigtige stof falder deres arbejdsdygtighed.


For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^