Hjerte-karsygdomme

Hjerte-karsygdomme 

Endnu en undersøgelse giver en anledning til at spise mere af de sunde grønne afgrøder, nu for hjertets skyld.

International Medicin bringer endnu et bevis på at regelmæssig spisning af frugt og grønt, især bladgrønt, kan nedsætte risikoen for hjerte-karsygdomme.

Et hold forskere fra Harvard School of Public Health har registreret at mennesker der tilføjer deres daglige kost, bare et enkelt stykke frugt eller grønt, nedsætter risikoen for hjerte-karsygdomme med 4%.

Hver enkelt ekstra tilføjelse af C-vitamin-rig frugt eller grønt kunne sammenkædes med 6% nedsættelse i risikoen for hjerte-karsygdomme, mens en ekstra portion bladgrønt blev sammenkædet med 23% nedsættelse i risikoen for et sygt hjerte.

Mennesker der spiste otte eller flere poritioner frugt og grønt om dagen fik nedsat risikoen for hjerte-karsygdomme hele 20% i forhold til de mennesker der kun spiser 3 portioner om dagen.

Den nye information bygger på et forskningsarbejde der omfatter oplysninger fra 42.000 mænd, 40-75 år, der er blevet fulgt i løbet af de sidste otte år. Udover det blev mere end 84.000 kvinder mellem 34 og 59 år undersøgt i 14 år. Deltagere i undersøgelsen var fra starten fri for sygdomme som hjerte-karsygdomme, diabetes og kræft.

"Det er lige så nemt at undgå hjerte-karsygdomme, som at gå ind i grøntafdelingen i supermarkedet," lyder det fra forskergruppen.



Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^