Hjerte-karsygdomme

Hjerte-karsygdomme

Hjerte-karsygdomme 

Endnu en undersøgelse giver en anledning til at spise mere af de sunde grønne afgrøder, nu for hjertets skyld.

International Medicin bringer endnu et bevis på at regelmæssig spisning af frugt og grønt, især bladgrønt, kan nedsætte risikoen for hjerte-karsygdomme.

Et hold forskere fra Harvard School of Public Health har registreret at mennesker der tilføjer deres daglige kost, bare et enkelt stykke frugt eller grønt, nedsætter risikoen for hjerte-karsygdomme med 4%.

Hver enkelt ekstra tilføjelse af C-vitamin-rig frugt eller grønt kunne sammenkædes med 6% nedsættelse i risikoen for hjerte-karsygdomme, mens en ekstra portion bladgrønt blev sammenkædet med 23% nedsættelse i risikoen for et sygt hjerte.

Mennesker der spiste otte eller flere poritioner frugt og grønt om dagen fik nedsat risikoen for hjerte-karsygdomme hele 20% i forhold til de mennesker der kun spiser 3 portioner om dagen.

Den nye information bygger på et forskningsarbejde der omfatter oplysninger fra 42.000 mænd, 40-75 år, der er blevet fulgt i løbet af de sidste otte år. Udover det blev mere end 84.000 kvinder mellem 34 og 59 år undersøgt i 14 år. Deltagere i undersøgelsen var fra starten fri for sygdomme som hjerte-karsygdomme, diabetes og kræft.

"Det er lige så nemt at undgå hjerte-karsygdomme, som at gå ind i grøntafdelingen i supermarkedet," lyder det fra forskergruppen.



Mellemmåltider
Kost & Ernæring
Mellemmåltider 

Mellemmåltider er vigtige, da de holder blodsukkeret stabilt - og så kan de være med til at forebygge hovedpine og overspisning ...

Læs mere
Til dig med passion for frugt og grønt
Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Lidt frugt og grønt har også ret
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Solanin i grønne kartofler
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Sødt uden sukker
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Vi elsker light
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Nyt lækkert og supersundt bær
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Lav sæson for d-vitamin
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Cola skader kvinders knogler
Kost & Ernæring
Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^