Helbred: Fysisk aktivitet mod brystkræft

Helbred: Fysisk aktivitet mod brystkræft 

En hel række af studier viser efterhånden, at fysisk aktivitet er forbundet med en mindre risiko for at udvikle brystkræft.

Der opstår 4.200 nye tilfælde af brystkræft i Danmark hvert år, og dermed er kræftformen blevet den mest almindelige kræftform blandt kvinder.

Kræften kan skyldes nogle fejl i generne og er i høj grad arvelig, men også levemåden kan spille ind, viser ny forskning.

En canadisk undersøgelse har vist, at kvinder der har været fysisk aktive gennem livet sjældnere rammes af brystkræft.

Eksperterne anbefaler følgende gode råd:

  •  
  • Dyrk motion; fire timers motion om ugen sænker risikoen med 18 - 35 procent.
  •  
  • Hold fedtprocenten nede; jo mere fedt, jo mere østrogen, og østrogen forhøjer din risiko.
  •  
  • Drik alkohol med måde.
  •  
  • Få børn tidligt; graviditeter modner brystvævet, så det er mindre sårbart for kræftforandringer. For hver fem år, du er ældre ved den første fødsel, stiger risikoen med syv procent.
  •  
  • Hvis du desuden ammer dit barn i to år, halverer du risikoen i forhold til kvinder, der kun ammer i et halvt år.
  •  
  • Undgå desuden rygning, hormoner og miljøgifte.


    Fedme og brystkræft
    Kost & Ernæring
    Fedme og brystkræft 

    Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

    Læs mere
    Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
    Kost & Ernæring
    Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

    Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

    Læs mere
    Fisk i fokus
    Kost & Ernæring
    Fisk i fokus 

    Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

    Læs mere
    Spiseforstyrrelser
    Kost & Ernæring
    Spiseforstyrrelser  

    Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

    Læs mere
    Jo mørkere, desto bedre
    Kost & Ernæring
    Jo mørkere, desto bedre 

    For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

    Læs mere
    Spelt
    Kost & Ernæring
    Spelt 

    Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

    Læs mere
    Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
    Kost & Ernæring
    Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

    Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

    Læs mere
    Lightprodukter
    Kost & Ernæring
    Lightprodukter 

    Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

    Læs mere
    Livsstilssygdomme
    Kost & Ernæring
    Livsstilssygdomme 

    Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

    Læs mere
    PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
    Nyhedsbrev
    Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
    Nye Bøger
    Shopping
    ^