Fiberdiæt

Fiberdiæt 

En daglig kost der indeholder højt koncentrat af fibre kan tilføre mere energi til kroppen....

En daglig kost der indeholder højt koncentrat af fibre kan tilføre mere energi til kroppen men kan også medvirke til mere positiv mental sundhed.

Et forskerhold fra Cardiff Universitetet i Wales mener at fuldkorns produkter, der spises regelmæssigt, kan løfte modet og slå ned på stress. De mener også at mennesker der spiser fiberrig kost har nemmere ved at opfange og forstå information, end de mennesker der spiser mindre fiber til dagligt.

Dette har man fundet frem til ved at undersøge en gruppe mennesker i alderen 30 til 80 år over en fire ugers periode. Halvdelen af forsøgsgruppen spiste til dagligt 40 g. morgenkorn, der indeholdt højt koncentrat fiber, mens den anden halvdel af gruppen spiste almindelig morgenmad.

Resultatet blev som sagt at fiberspiserne var mindre depressive og havde bedre koncentrationsevne end den anden halvdel af kontrolgruppen. Og den fiberrige kost slog 10% ned på den almindelige træthed.

Professor Andrew Smith, der har forestået undersøgelsen, skriver: "Det samlede resultat viser at højt koncentrat af fiber i den daglige kost medvirker til mindre træthed, følelsesmæssige udsving og en bedre koncentration. Det er også for første gang at man kan konstatere at fiberrig kost kan positivt påvirke den mentale sundhed."

Kilde:BBC News, februar 2002

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^