Et æble om dagen!

Et æble om dagen!

Et æble om dagen! 

Et æble om dagen kan gøre alverdens tandlæge arbejdsløse - men kun hvis æblet er genmodificeret.

Britiske eksperter har arbejdet på at udvikle frugt, der blandt andet betyder at bakterier i mundvandet ikke medvirker til dannelse af huller eller betændelse i tandkødet. Udviklingen af disse frugter kan, ifølge forskerne, betyde at fremtidige generationer af børn aldrig skal stille op hos tandlægen.

Forskerne har især set på det almindelige æble som den mest fordelagtig frugt i forbindelse med deres arbejde. Ved at ændre på æblets gener fremprovokeres der produktion af et bestemt protein, der modkæmper de skadelige bakterier. I et forsøg blev proteinet smurt over patienternes tænder og det hindrede bakterierne i at angribe tænder og tandkød i op til 80 dage.

Ifølge Professor Swingland, formand for forskerholdet, er det alene den generelle modstand mod genmodificering der står i vejen for projektet. Ifølge professoren repræsenterer det genmodificerede æble et stort gennembrud i forbindelse med almen sundhed. Men genmodificerede frugter kan bruges til meget mere. De kan bruges som transportmiddel af diverse medicin. Der kan produceres penicillin-rige æbler eller æbler der er fyldt med B12 eller andre særlige vitaminer.


For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^