Det bærer frugt!

Det bærer frugt!

Det bærer frugt! 

Det kan bære frugt i mange sammenhæng at anstrænge sig lidt med hensyn til at indføre mere frugt og grønt i de mange danske......

Det kan bære frugt i mange sammenhæng at anstrænge sig lidt med hensyn til at indføre mere frugt og grønt i de mange danske kantiner. Det har udviklingsprojektet "6 om dagen - mere frugt og grønt i kantiner og storkøkkener," vist.

Vi fortalte i september sidste år om de fem kantiner, der har deltaget i udviklingsprojektet og i morgen bliver disse takket til et eftermiddagsarrangement, for at have tilberedt frokosten med den grønne omtanke.

Kantinerne har nu i et år deltaget i et forløb, der havde til formål at øge det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt pr. kunde. Alle kantiner har næsten fordoblet det gennemsnitlige indtag og selv efter forsøgets afslutning viser kantinernes egne målinger, at de stadig formår at fastholde og endda har fået kunderne til at spise endnu mere frugt og grønt om dagen. Kunderne har via en undersøgelse fortalt om den udbredte tilfredshed med ordningen i de fem kantiner.

Projektets leder, Anne Vibeke Thorsen fortæller:"Det er køkkenerne selv, der har gået foran og trukket ændringerne igennem. Personalet og kunderne i de fem kantiner kan tilsyneladende slet ikke undvære den udfordring og den nydelse menuer med masser af frugt og grønt giver dem i dag."

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^