Cola skader kvinders knogler

Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed. Det viser en amerikansk undersøgelse publiceret i American Journal of Clinical Nutrition, skriver BBC.
De 2500 der deltog i undersøgelsen blev spurgt om deres cola-vaner og derefter undersøgt , og forskerne fandt at der var sammenhæng mellem indtagelsen af cola og et lavt niveau af mineraler i knoglerne hos kvinder.

Forskerne mener at det kan være fosforsyren i colaen, der ødelægger knoglerne, men forbindelsen er endnu ikke videnskabeligt dokumenteret.
”Vi tror, at når cola drikkes dagligt, skabes der et syreholdigt miljø i blodet. Blodet trækker derefter calcium ud af knoglerne for at skabe balance. Men den påstand er kontroversiel,” siger professor Katherine L. Tucker fra Tufts University i Boston der står bag undersøgelsen. ” Det, der er interessant ved denne undersøgelse, er at de fleste kvinder indtog en god mængde calcium. Men alligevel var knoglerne påvirkede af, at kvinderne kun drak fire colaer om ugen, siger en talsmand for den engelske knogleskørhedsforening.”

Ud over at kvinder der er frygter knogleskørhed således kan se frem til at skulle begrænse deres forbrug af cola, forebygges knogleskørhed ved daglig indtagelse calcium-rig mad, regelmæssig motion og begrænsning af indtagelsen af alkohol.

Mælkeprodukter og ost er de største bidragsydere til calcium i kosten. Spiser du for eksempel en tyk skive ost og drikker 1/2 liter mælk om dagen, får du 800 mg calcium. Udnyttelsen af kostens calcium er betinget af vitamin D, som kroppen kun selv kan danne, når vi eksponeres for dagslys. I kosten er de bedste kilder til D vitamin fede fisk, f.eks. sild og makrel.

Mellemmåltider
Kost & Ernæring
Mellemmåltider 

Mellemmåltider er vigtige, da de holder blodsukkeret stabilt - og så kan de være med til at forebygge hovedpine og overspisning ...

Læs mere
Til dig med passion for frugt og grønt
Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Lidt frugt og grønt har også ret
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Solanin i grønne kartofler
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Sødt uden sukker
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Vi elsker light
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Nyt lækkert og supersundt bær
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Lav sæson for d-vitamin
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^