Børn skal beskyttes bedst muligt mod farlige stoffer

Børn skal beskyttes bedst muligt mod farlige stoffer

Børn skal beskyttes bedst muligt mod farlige stoffer 

Børn skal have den bedst mulige start på livet og udsættes for færrest mulige miljøgifte.

Børn skal have den bedst mulige start på livet og udsættes for færrest mulige miljøgifte.

Og er der behov for at nedsætte grænseværdierne på nogle af de kemikalier, som børn kommer i berøring med i dagligdagen, så må vi se på det.

Det siger Venstres miljøpolitiske ordfører, Eyvind Vesselbo, der nu vil rejse spørgsmålet overfor miljøminister Hans Chr. Schmidt.

Eyvind Vesselbos reaktion kommer på baggrund af en netop offentliggjort rapport fra Verdenssundheds-organisationen,WHO og Det Europæiske Miljøagentur, EEA. Rapporten konkluderer, at børn er langt mere sårbare
overfor kemikalier end voksne.

-Miljø og helbred står højt på den politiske dagsorden både herhjemme og i EU, hvor en redegørelse om netop miljø og sundhed er på vej. Jeg vil derfor - udover at få ministeren til at indhente Miljøstyrelsens vurdering af rapporten - også bede ministeren følge sagen nøje i Rådet.

-Kan vi sikre børn en bedre start på livet og undgå en stor del af de sygdomme, der forårsages af dårligt miljø eller for høje grænseværdier i visse stoffer, så er Venstre parat til at se på det. Bedst ville det selvfølgelig være med fælles EU-regler baseret på et sagligt og fagligt grundlag, siger Eyvind Vesselbo.

Fedme og brystkræft
Kost & Ernæring
Fedme og brystkræft 

Vægtøgning giver store chancer for brystkræft...

Læs mere
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer
Kost & Ernæring
Test af transfedtsyrer i fastfood-menuer 

Forskere har undersøgt indholdet af transfedtsyre i ”højtransmenuer” fra 20 forskellige lande og fundet at indholdet af transfedtsyre i en ”højtransmenu” i Danmark er faldet fra ca. 30 gram til under 1 gram fra 2001 til 2005...

Læs mere
Fisk i fokus
Kost & Ernæring
Fisk i fokus 

Det er sundt at spise fisk, og vi bør spise meget mere, lyder det. Men det forlyder også, at fiskeri belaster miljøet, og at vi risikerer at få tungmetaller og andre problematiske stoffer med i købet, når vi vælger fisk.

Læs mere
Spiseforstyrrelser
Kost & Ernæring
Spiseforstyrrelser  

Sundhedsstyrelsen mener, at omkring 34 procent af kvinder med spiseforstyrrelser er mellem 21 og 30 år, og 12 procent er over 31 år. Men der er ingen behandlingstilbud til voksne med spiseforstyrrelser..

Læs mere
Jo mørkere, desto bedre
Kost & Ernæring
Jo mørkere, desto bedre 

For at have god samvittighed skal vi over i den mørke, bitre chocolade, faktisk lyder tommelfingerreglen: jo mørkere, desto bedre.

Læs mere
Spelt
Kost & Ernæring
Spelt 

Det er en myte, at mennesker med cøliaki kan tåle kornsorten spelt. Myten har været fremført i medierne, og man kan møde den i helsekostbutikker, hos bagere, skriver Fødevarestyrelsen...

Læs mere
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten
Kost & Ernæring
Mange kræfttilfælde har oprindelse i kosten 

Omkring 35% af alle kræfttilfælde er direkte forbundet med den mad og den drik patienterne har indtaget.

Læs mere
Lightprodukter
Kost & Ernæring
Lightprodukter 

Du bør være kritisk overfor producenternes anvendelse af betegnelserne "reduceret", "light" og lignende.

Læs mere
Livsstilssygdomme
Kost & Ernæring
Livsstilssygdomme 

Livsstilssygdomme er en hyppigt brugt betegnelse på en række sygdomme som fx. hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^