Kategori: Sundhed

Træthed, åndenød, væske i kroppen? Test dig selv for hjertesvigt 

Hjertesvigt er en kompliceret sygdom, og kan være svært at opdage tegnene i tide. Træthed, åndenød og væske i kroppen kan være nogle af symptomerne. Med kampagnen 'Hjertesvigt' oplyser hjerteforeningen.dk og hjertesvigt.dk om, hvad du skal være opmærksom på og her kan du også få testet dig selv.

Hjertesvigt rammer hver tredje over 55 år
Hver tredje over 55 år rammes af hjertesvigt. Omkring 40.000 danskere lever med hjertesvigt, og hvert år får omkring 10.000 stillet diagnosen. I de fleste tilfælde vil de opleve symptomer som træthed, åndenød og væske i kroppen.
Men hjertesvigt er en kompliceret sygdom, og det kan være svært at opdage tegnene i tide. Derfor sætter Hjerteforeningens kampagne 'Hjertesvigt' fokus på nogle af de væsentligste symptomer i forbindelse med hjertesvigt, for jo tidligere sygdommen opdages, desto større chance er der for, at man kan fortsætte med at leve det liv, man plejer.
hjerteforeningen.dk og hjertesvigt.dk kan man blive klogere på symptomerne på hjertesvigt, og hvad årsagerne kan være. Her kan man også teste sig selv og få et overblik over, hvilke undersøgelser man skal igennem samt hent gode råd til, hvordan man forbereder sig bedst.
Er man pårørende? Så er der også masser af information at hente og gode råd til, hvordan man takler rollen som pårørende samtidig med, at man husker at tage vare på dig selv. 

Livet med hjertesvigt

Hjerteforeningen har opdateret og genoptrykt den populære minibog: ”Livet med hjertesvigt” med de seneste tal og fakta. Minibogen kan hentes gratis på www.hjertesvigt.dk eller den kan bestilles i hjerteforeningens webshop på Shop.hjerteforeningen.dk

Hvad er hjertesvigt?
Kronisk hjertesvigt betyder, at hjertet er svækket så meget, at pumpefunktionen er nedsat. Når pumpefunktionen er nedsat, pumpes der ikke nok blod rundt i kroppen. Når blodet ikke pumpes videre fra lungerne og ud til resten af kroppen, får den ramte symptomer som træthed, åndenød og eventuelt væske i kroppen.

De hyppigste årsager til hjertesvigt er:
- Ubehandlet forhøjet blodtryk
- Blodprop i hjertet
- Forsnævring i hjertets kranspulsårer
- Hjerteklapfejl
- Hjerterytmeforstyrrelser
- Medførte hjertesygdomme
- Alkoholisme
- Stofskiftesygdomme
- Diabetes og infektioner

Støt forskning i hjertesvigt
Man kan støtte forskning i hjertesvigt med en støtte-SMS. Skriv hjerte2 i tekstfeltet og send SMS’en til 1414*. Så støtter man helt automatisk med 50 kr. Man kan også støtte forskning i hjertesvigt med et valgfrit beløb via MobilePay eller Swipp på nr. 29 29 33 41. Skriv gerne ”hjertesvigt” i tekstfeltet.

På forhånd mange tak for støtten.
*Udbyder: Hjerteforeningen, Hauser Plads 12, 1127 København K
Koster 50 kr. + alm. trafiktakst

Sundhed
Sådan forebygger du blærebetændelse 

Rigtig mange kvinder døjer med urinvejsinfektioner. Samtidig er behandling af blærebetændelse et af de områder, hvor der bliver brugt mest antibiotika, hvilket er med til at øge risikoen for antibiotikaresistens. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen med kampagnen 'Antibiotika med omtanke' fokus på, hvad…

Læs mere
Sundhed
Forskning: 35 minutter om dagen mindsker risikoen for depression 

Blot 35 minutters bevægelse om dagen. Så lidt skal der til for at mindske risikoen for at udvikle depression - og det gælder, ifølge ny forskning, også for mennesker, der, med en arvelig disponeret sårbarhed, har øget risiko for at udvikle depression.

Læs mere
Sundhed
Kræftens Bekæmpelse: Alkoholforbrug er stadig for højt 

Over halvdelen af voksne danskere mener, at alkoholforbruget er for højt i Danmark. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Og der er noget om snakken. Danskere over 15 år drikker i gennemsnit 9,1 liter ren alkohol om året. Det svarer til mere end 600 øl.

Læs mere
Sundhed
Styrk dig selv med zoneterapi og akupressur 

Nyt stort opslagsværk om zoneterapi og akupressur viser hvordan man selv, med enkle terapeutiske teknikker, kan lindre uro, smerte og småskavanker, og stimulere følelsen af fysisk og mental ro, overskud og balance.

Læs mere
Sundhed
Overflødigt kropsfedt øger risikoen for depression 

10 kg ekstra kropsfedt øger risikoen for depression med 17 procent, fremgår det af et nyt studie fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Læs mere
Forbrugernyt
Er du utryg ved kopimedicin? 

Generisk medicin, som i folkemunde kaldes kopimedicin, sparer hvert år både samfundet og patienter for milliarder af kroner. Men mange patienter er utrygge ved, at medicinen hedder noget forskelligt og kan se forskellig ud fra gang til gang. Lægemiddelstyrelsen lancerer derfor en kampagne, der skal…

Læs mere
Sundhed
Sund Livsstil i Forum 2020 

Den store sundhedsmesse 'Sund Livsstil' er et tilbagevende event, der samler mre end 150 udstillere indenfor helsekost, sundhedsprodukter, velværeydelser, alternativ behandling, naturlig krops- og hudpleje samt økologiske produkter.

Læs mere
Sundhed
Trods madpakker føler børn sig sultne i løbet af skoledagen 

At madpakken trofast bliver lagt ned i skoletasken, er lige så sikkert som amen i kirken. En ny undersøgelse viser, at mere end 8 ud af 10 børn i alderen 6-15 år har madpakke med mindst fire dage om ugen. Alligevel føler mange børn sig sultne.

Læs mere
Sundhed
Sund Livsstil Aarhus 

Aldrig har begrebet 'sund livsstil' interesseret så mange – og netop 'Sund Livsstil' er også navnet på de to store helsemesser, der afvikles i København i september og i Aarhus i februar.

Læs mere
Sundhed
Hver femte over 30 år har tandprotese: Det er blevet et enormt tabu 

På trods af at 800.000 danskere har en tandprotese, er de kunstige tænder et stort tabu. Patienter holder dem skjult for ægtefæller, og efterspørgslen på de mest livagtige proteser er eksploderet i de seneste år, siger klinisk tandtekniker.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^