Kategori: Sundhed

Med bogen ’Tryk & Glad Kvinde’ viser zoneterapeut Katrine Birk, hvordan man ved hjælp af terapeutiske tryk kan hjælpe sig selv til en hverdag med færre smerter, og øget energi og velvære.

Styrk dig selv med zoneterapi og akupressur 

Nyt stort opslagsværk om zoneterapi og akupressur viser hvordan man selv, med enkle terapeutiske teknikker, kan lindre uro, smerte og småskavanker, og stimulere følelsen af fysisk og mental ro, overskud og balance.

Der er brug for alternativer til håndkøbsmedicin

De fleste af os oplever fra tid til anden smerter eller gener, som lægen ikke rigtig kan finde nogen forklaring på. Det kan være perioder med diffuse symptomer, som fx hovedpine, ledsmerter, søvnproblemer, fordøjelsesbesvær, eller måske bare en generel følelse af mathed, manglende energi og utilpashed. Oftest vil der være tale om noget forbigående, men at høre lægen udelukke alvorlig sygdom, er jo altid anledning til en vis lettelse.

De gode nyheder mindsker til gengæld sjældent de smerter og gener, man kom med, og her er man som regel henvist til at finde lindring ved hjælp af håndkøbsmedicin. Brugen af håndkøbsmedicin, fx mod smerter eller fordøjelsesproblemer er, især ved længerevarende brug, imidlertid ofte forbundet med bivirkninger, og derfor er der stor interesse for at finde alternative metoder til lindring af hverdagens småskavanker.

Selvbehandling med zoneterapi og akupressur

Zoneterapi og akupressur kan lindre mange former for smerter og ubehag. Behandlinger hos en terapeut kan imidlertid hurtigt blive noget af en udskrivning, og derfor kan det være både praktisk og tilfredsstillende, at kunne mestre nogle af de terapeutiske teknikker selv.

Ifølge zoneterapeut Katrine Birk kan en større opmærksomhed omkring vores krop og kroppens signaler samt indsigt i metoderne bag zoneterapi og akupressur, gøre os i stand til selv at lindre mange af de gener, smerter og ubehag, der plager os.

Med bogen ’Tryk & Glad Kvinde – Styrk dig selv med zoneterapi og akupressur’ præsenterer hun et omfattende opslagsværk, der nøje gennemgår, hvordan man ved hjælp af tryk, strygninger og nænsomme vrid, selv kan stimulere nervesystemet, bidrage til lindring af gener og smerter, og opleve større velvære i hverdagen.

Effektiv lindring

Blandt gener og ubehag, der ifølge bogen kan lindres effektivt med zoneterapi og akupressur, er blandt andet problemer med fordøjelsen, menstruelle ubalancer og smerter, PCOS, hovedpine og migræne, dårligt immunforsvar, muskelspændinger, ødemer og gener som følge af overgangsalderen.

Men i bogen fremhæves zoneterapi og akupressur ikke mindst for effektivt at stimulere følelsen af velvære, ro og mental balance. Og på det område har mange brug for hjælp, siger Katrine Birk. Det moderne menneske lever generelt en alt for travlt og stresset tilværelse, og det kan ofte være medvirkende årsag til fx søvnproblemer, stress, tankemylder og spændingshovedpiner.

”Når vi er småstressede, har vi tendens til at spænde i kroppen. Her er det ikke kun kroppens muskler, der påvirkes, men også alle de indre organer og processer. Når vi stresser påvirker det også vores sind. Vi kan føle os udmattede og ude af stand til at tænke klart, ligesom det også kan påvirke humøret og søvnen” forklarer Katrine Birk.

Ro på
– Sov sødt, stress af, og få ro i krop og sind

Døjer man med dårlig søvn, stress, tankemylder, spændinger og smerter, træthed og uro i krop og sind, så opfordrer Katrine Birk til, at man prøver at lindre generne ved at massere og stimulere de punkter/zoner jf. illustrationerne med forskellige tryk, der varierer i kraft og intensitet.

Sådan gør du:

  • Med faste tryk masseres zonerne og punkterne omsorgsfuldt og kærligt. Massér hvert punkt/zone 1-3 minutter, men lad altid varigheden følge dit behov. Bemærk, at punkter og zoner på fx indersiden af hånden, ofte også kan nås fra håndens yderside, også selvom det ikke er vist på illustrationerne.
  • Massér zonerne og punkterne i den rækkefølge, som føles mest naturlig for dig. Varier mellem dybe tryk, cirkulerende tryk, glidende tryk og lette tryk. Brug også det stille tryk, hvor du holder fingeren stille på punktet, vender dit fokus indad og lader din krop instruere dig i, hvor intenst trykket skal være.
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver du bedre til at huske dine succeser 

Har du nemmere ved at rose andre end dig selv?

Du er et opmærksomt, imødekommende og omsorgsfuldt menneske, der lytter, roser og opmuntre mennesker omkring dig. De nyder din opmærksomhed, og det er ofte med din hjælp, at de kommer i tanke om, at de faktisk har rigtig meget at være stolte af.

Læs mere
Sundhed
KETO-diæt: Derfor kaldes KETO en mirakelkur  

Har man ønske om at tabe sig, så har man nok overvejet en kostomlægning jf. KETO-diætens principper. En diæt fattig på kulhydrater og rig på fedt og protein, har nemlig vist sig at være en særdeles effektiv slankekur. Det er samtidig en diæt-form, der synes at appellere til de mange. Det bekræftes…

Læs mere
Sundhed
Husker du pausen? 

Afspænding, zoneterapi, massage eller bare en kort meditation. I en travl hverdag, er det nemt at glemme pausen, men de fleste har oplevet, hvordan selv et lille hvil midt på dagen kan have en næsten magisk virkning og betyde, at man får en helt ny energi og overskud til få løst resten af dagens…

Læs mere
Forår
Vi cykler til arbejde 2023: Jernheste med forårsfornemmelser 

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Sundhed
Hjerteforeningen: Børn og unges nikotinforbrug eksploderer 

Hver tredje danske ung mellem 15-29 år enten ryger eller er forbruger af et nikotinprodukt. Det fremgår af rapporten §Røg, som samtidig viser, at en stigende andel af de 15-17-årige ryger cigaretter. Derfor er det essentielt, at prisen på cigaretter hæves til mindst 100 kroner hurtigst muligt, da…

Læs mere
Sundhed
Salget af sukkerfri sodavand er eksploderet – men er det godt for danskernes sundhed? 

I takt med at bryggerierne tilbyder flere varianter a sukkerfrie sodavand, er forbruget steget markant, skriver Bryggeriforeningen. Det er jo godt for bryggerierne, men er det også godt for danskernes sundhed?

Læs mere
Sundhed
Sommertid 2023 - Skal uret stilles frem eller tilbage? 

I slutningen af marts eller begyndelsen af april går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange…

Læs mere
Spiritualitet
Kroppens egen smertelindring - lær metoden  

Man kan have held til selv at lindre en let hovedpine, ved at aktivere kroppens egen smertelindring, endorfiner. Endorfiner udløses normalt i forbindelse med hård træning, løb, latter og sex, men også akupunktur og zoneterapi kan aktivere stoffet.

Læs mere
Sundhed
Hjerteforeningen: TikTok-videoer påvirker børn og unges indtag af usunde fødevarer 

TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat, BeReal. De sociale medier er mange, og efterhånden er børn og unge til stede på langt de fleste platforme. Her går det lynhurtigt, og for forældre kan det være svært at følge med og guide – og børnenes forbrug af sociale medier har desværre en usund slagside.…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^