Kategori: Sundhed

Foto: Marie Hald

Slap af – ta’ cyklen til arbejde 

Cykling er motion, transport og afkobling i ét. Det forebygger stress, giver overskud til dagens opgaver og er, ifølge danske videnskabelige studier, ligeså effektivt træning, som den du får i et træningscenter. Og ved at tilmelde dig kampagnen 'Vi cykler på arbejde 2018', som afvikles i maj, kan du endda vinde rejser og cykler!

Er du i et fast forhold med din cykel – eller er kærligheden lidt rusten?

Cyklistforbundet gør klar til foråret og inviterer kolleger og virksomheder til at dyste om flotte præmier i maj-kampagnen 'Vi cykler til arbejde'. Her opfordres alle til at finde en håndfuld kollegaer med lyst til at cykle, og sammen deltage i Danmarks sjoveste cykeldyst.

"Det kan være svært at få tid til motion i hverdagens familie- og arbejdsliv" siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet. "Kampagnen 'Vi cykler på arbejde' er et godt startskud, hvis man vil udnytte hverdagens transport til at få mere motion ind i sin hverdag.

Kampagnen henvender sig til både nye og erfarne hverdagscyklister, og man kan deltage med alle cykler – også elcykler! Der konkurreres ikke om at cykle hurtigst eller længst, men om at cykle flest dage i en dyst om rejser, nye cykler fra SCO og meget mere. 

Sunde medarbejdere kan ses på bundlinjen

Mange virksomheder vælger ifølge Klaus Bondam at betale deltagergebyret på 60 kroner for alle tilmeldte medarbejdere. Det kan nemlig mærkes på bundlinjen, når en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling. Virksomheden sparer fem sygedage pr. medarbejder om året, viser beregninger.

"Vi kan se, at jo mere en virksomhed bakker op om cyklende medarbejdere og kampagnens liv på arbejdspladsen, desto større forskel gør kampagnen for medarbejderne. Det har vi i år valgt at følge op med et nyt inspirationskatalog til virksomheder, der vil fejre den daglige cykeltur i maj med events og andet spas på arbejdspladsen" siger Klaus Bondam.

Guide: Gør hverdagens cykling til højeffektiv træning

Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil viste for nylig, at danskernes sundhed rasler ned - blandt andet, fordi vi bevæger os for lidt. I efteråret viste en undersøgelse fra Københavns Universitet, at overvægtige taber sig lige så meget ved at cykle til arbejde som ved fysisk træning i fritiden. Den daglige cykeltur gør en stor forskel for vores sundhed og trivsel, og med et par tilpasninger kan turen også bruges til mere højeffektiv træning:

  1. Forlæng ruten: Gør for eksempel morgenruten dobbelt så lang hver dag.
  2. Fartleg og bakker: Bakker er gode for benene, og hastighed er godt for konditionen. Tag den skrappeste bakke på din rute flere gange. Bestem dig for at sætte farten op på udvalgte strækninger.
  3. Variér din rute: Måske kan du bedre ’træne’ med en anden rute end den sædvanlige. Find alternative ruter med gode stigninger til benene og gode strækninger til fartleg. Måske finder du endda en mere trafiksikker rute med flere grønne oplevelser.

Fakta om kampagnen

  • Kampagnen 'Vi cykler til arbejde 2018' løber i hele maj måned. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmier.
  • Når kampagnen er slut, trækkes der lod om en række flotte præmier og to hovedpræmier i form af rejsegavekort fra Ruby Rejser og cykler fra det danske cykelfirma SCO til et helt hold. Alle deltagere inviteres også til at deltage i de løbende præmiekonkurrencer på Facebook.
  • Der kan deltages med alle former for cykler - også elcykler. Cykling kan også kombineres med tog og bus, for cykling til kollektiv transport tæller også som cykeldage.
  • Det koster 60 kr. pr. deltager at være med. Mange virksomheder vælger at betale gebyret for alle deltagere, fordi motion og hverdagscykling øger arbejdsglæden og effektiviteten i virksomheden. 20. april er sidste frist for tilmelding.

Tilmelding til Vi cykler til arbejde 2018 er åben på  frem til den 20. april. 

Alkoholforbrug i Danmark fører til alvorlige sundhedsrisici, herunder kræft og hjerte-kar-sygdomme.
Sundhed
Fakta: 860.000 danskere har problemer med alkohol 

Alkoholforbruget i Danmark er højt, og statistikkerne taler deres tydelige sprog. Omkring 860.000 danskere har et storforbrug af alkohol, mens 585.000 har et skadeligt forbrug, og 140.000 er afhængige af alkohol. Dette problematiske forbrug fører til alvorlige sundhedsrisici, herunder en øget risiko…

Læs mere
Synstab og demens: hvordan synsproblemer påvirker hjernens sundhed og mental velvære.
Sundhed
Synstab og demens: En overset sammenhæng 

Ny forskning fra det anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet peger på, at ubehandlet synstab kan være en vigtig faktor i udviklingen af demens. Mens man tidligere har haft fokus på høretab som en risikofaktor, begynder synstab nu også at få opmærksomhed som en potentiel trussel mod hjernens…

Læs mere
Skovflåter i Danmark: Vigtig information om symptomer og behandling af borreliose.
Forår
Skovflåter og Borreliose: Tegn og symptomer du skal holde øje med 

Et flåtbid behøver ikke at være smertefuldt, men det er vigtigt altid at fjerne flåter, fordi en del af dem er inficerede med Borrelia. Se billeder af skovflåt, flåtbid og borrelia-udslet.

Læs mere
Tegn på syreskader
Sundhed
Tag testen: Har du øget risiko for syreskader? 

Isninger i tænderne, små stykker af tænder, der brækker af, slidte og let misfarvede tænder, kan være tegn på, at du har syreskader på tænderne. Og meget tyder på, at flere danskere har fået syreskader. Ifølge Tandlægeforeningen rapporterer halvdelen af landets tandlæger at de har fået flere…

Læs mere
Tørre øjne symptomer, årsager og behandling
Sundhed
8 årsager til tørre øjne 

I anledning af 'Dry Eye Awareness Month' i juli, er det vigtigt at sætte fokus på en udbredt, men ofte overset tilstand: tørre øjne, som ifølge Øjenforeningen rammer 11 pct. af befolkningen mellem 30-60 år.

Når lidelsen især ses hos ældre, så skyldes det, at produktionen af tårer aftager med…

Læs mere
Kend de 18 råvarer, der har indflydelse på blodtrykket
Sundhed
18 råvarer: Spis dig til et lavere blodtryk 

For mange danskere er højt blodtryk en skjult trussel – hele 20 procent af dem, der er ramt, og næsten en tredjedel er uvidende om det. Højt blodtryk opstår, når hjertet skal arbejde hårdere for at pumpe blodet gennem kroppens arterier, hvilket kan føre til alvorlige helbredsproblemer som…

Læs mere
Mindsk risikoen for mave-tarm-infektioner på rejsen - brug flaskevand og undgå rå fødevarer.
Rejser
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Forskning om demens risiko og livsstil
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg 

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
Blågrønalger symptomer
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Tandlæge Foreningen om tandkonto
Sundhed
Tandlægeforeningen: Indfør en offentlig tandkonto til alle danskere 

Manglende tandeftersyn kan have betydelige konsekvenser for sundheden og blandt andet øge risikoen for tandkødsbetændelse, men også hjerte-kar-sygdomme, diabetes og forårsage eller forværre luftvejsinfektioner.

4 ud af 10 voksne danskere går imidlertid ikke regelmæssigt til tandlæge, skriver…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^