Kategori: Sundhed
Ny hovedpine-app giver overblik og indblik
Ny hovedpine-app giver overblik og indblik 

En ny applikation til smartphones gør det nemt og tilgængeligt for danskere med migræne eller hovedpine at registrere detaljer om deres hovedpine.

En ny applikation til smartphones gør det nemt og tilgængeligt for danskere med migræne eller hovedpine at registrere detaljer om deres hovedpine.
App´en hjælper til at få et overblik over hovedpinens frekvens og styrke, symptomer, hvad der evt. trigger et anfald, medicinforbrug, anden behandling og meget mere.

Via en indbygget rapportfunktion, kan alle de indtastede informationer samles i en PDF-fil, som kan printes eller sendes via mail. Rapporten har en overskuelig kalender og opsummeret information med detaljer om alle hovedpine anfaldene. Det kan være nyttigt til at sikre en målrettet dialog med lægen om hovedpinen.

App’en hedder Min Hovedpine og er udviklet af Pfizer med hjælp fra Dansk Hovedpine Center, Glostrup Hospital. Den har været testet af personer med migræne eller spændingshovedpine, som fandt app’en meget relevant og nem at bruge.

Hent ’Min Hovedpine’ app’en
Scan koden eller gå ind på <link http: www.minhovedpine.dk _blank> Minhovedpine.dk for at downloade app’en.
Du kan også SMS’e og få et link direkte på telefonen (koster almindelig SMS-takst):
• SMS ’Hovedpine’ til 1231, og få et link direkte på din iPhone.
• SMS ’Android’ til 1231, og få et link direkte på din Android telefon.

Få overblik over dine hovedpiner
Hvornår opstår de, og hvor ofte? Hvor kraftige er de, og hvor længe varer de? Den overskuelige kalender hjælper dig til at se eventuelle hovedpinemønstre måned for måned.

Kend dine triggere og symptomer
Få styr på, hvad der trigger din hovedpine, og kend dine symptomer. Vælg fra allerede udfyldte lister over almindelige hovedpinetriggere og –symptomer, eller tilføj dine egne personlige kendetegn.

Se hvordan din smerte udvikler sig
De fingerbetjente skalaer gør det nemt at registrere dit smerteniveau før behandling og se, hvordan din smerte udvikler sig to timer efter første behandling.

Hold øje med dit medicinforbrug
Med app’en får du overblik over, hvilken medicin og hvor meget du tager i forbindelse med dit hovedpineanfald, samt hvilke andre behandlinger du benytter for at lindre din hovedpine.

Notér om hovedpinen påvirker din dagligdag
Kan du klare arbejde, skole og sociale aktiviteter? Foregår det i nedsat tempo eller for helt nedrullede gardiner? Med app’en er det let at beskrive, hvor meget hovedpinen fylder i dagligdagen, og synliggøre det for dine omgivelser.

Overskuelig rapport til at dele med lægen
Du kan lave en rapport og vælge, hvilke detaljer du vil have med. Rapporten har en overskuelig kalender og opsummeret information med detaljer om dine hovedpiner. Det kan være nyttigt, når du drøfter din hovedpine med lægen.

Sundhed
Lakrids har potentiale i kampen mod brystkræft 

Hvert år får omkring 4.800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ud af dem, vil ca. én ud af tre på et tidspunkt dø som følge af sygdommen. Derfor bruges der mange ressourcer på at finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder.

Forskere har blandt andet kigget på, hvorvidt der i naturen…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet 

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Periodisk faste: Er 16:8-timers faste en sund og effektiv slankekur?  

I de senere år har kostmetoden 'intermittent fasting', eller 'periodisk faste' på dansk, høstet enorm opmærksomhed i den vestlige verden, og som følge af det, har kostforskere haft travlt med at undersøge de tilsyneladende mange fordele ved denne form for periodisk faste. Vi har samlet fakta om den…

Læs mere
Sundhed
E. coli: Symptomer og smittekilder 

Escherichia coli, eller E. coli, er en bakterie, der normalt findes i tarmen hos både mennesker og dyr. Mens mange typer bakterier er ufarlige, er der nogle, der kan forårsage alvorlige mave-tarm infektioner - især når kommer fra forurenet fødevarer.

Læs mere
Sundhed
Sådan mindsker du risikoen for parfumeallergi 

Har du oplevet pludselig at få udslet af den creme, deodorant eller parfume du ellers har brugt i årevis?

Parfume er én af de hyppigste årsager til kontakteksem, og rammer især mennesker med sart hud. Men alle kan udvikle parfumeallergi, også dem, der gennem mange år har brugt parfume uden…

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske 

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger 

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder 

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Sundhed
Institut For Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet: Fakta om intermittent fasting  

Lad være med at spise noget i 16 eller 18 af døgnets timer, eller lad være med at spise noget to dage om ugen. Det er et par eksempler på periodisk faste, som mange overvejer for at opnå vægttabhopper på for at få vægten ned. Ideen er, at kroppen begynder at tære på fedtdepoterne, når den ikke får…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^