Kategori: Sundhed

Mad til rigtige mænd

Mad til rigtige mænd 

Rigtige mænd vil have kød på tallerkenen. En mulig forklaring er, at det mandlige kønshormon testosteron stiger, når man spiser meget kød...

Kogebogen ”Mad til rigtige mænd” har opskrifter på sund herremad...

Rigtige mænd vil have kød på tallerkenen. En mulig forklaring er, at det mandlige kønshormon testosteron stiger, når man spiser meget kød. Det har Hjerteforeningen taget konsekvensen af, og udgiver nu en kogebog, som kan få rigtige mænd til at føle sig både mætte og mandige.

Kød er maskulin mad, der appellerer til mænd. Grønsager er feminin mad og ikke særlig tiltrækkende for mange mænd – med mindre det grønne ligger ved siden af en bøf.

Mænds hang til kød og kvinders lyst til grønt kan være bestemt af hormoner. Forsøg med idrætsfolk viser, at det mandlige kønshormon testosteron falder, når mænd spiser meget grønt - og stiger, når de får masser af kød. Tilsvarende øges det kvindelige hormon østrogen, når kvinder spiser grønt.

Selvom mænd er til medister og bøffer, er der god grund til også at få noget grønt ind i måltiderne. At være mand øger i sig selv risikoen for hjertesygdom. Mænd har nemlig ikke på samme måde som kvinderne en indbygget beskyttelse mod åreforkalkning.

Derfor udgiver Hjerteforeningen nu kogebogen ”Mad til rigtige mænd” med opskrifter på sund herremad.

Opskrifterne er udviklet, så mænd kan li’ maden og føler sig mætte. Foruden opskrifterne er bogen fyldt med gode råd til sund livsstil – for eksempel er der forklaringen på, hvordan du får 13 rigtige – altså rigtige kostvaner.

Bogen udkommer 26. april 2005 og koster 125 kr. og kan bestilles på

Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt? 

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan…

Læs mere
Sundhed
Døjer du med urindryp? 

Stressinkontinens i form af ufrivillige urindryp, er en yderst udbredt lidelse, som forekommer blandt kvinder i alle aldre. Lidelsen ses hyppigst blandt kvinder over 30 år, hvor op mod hver fjerde døjer med problemet. Alligevel er stressinkontinens et tabu, og måske derfor går mange kvinder rundt i…

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem balanceevne og levetid 

Kan du stå på ét ben og holde balancen i 10 sekunder? En videnskabelig undersøgelse bragt i det anerkendte britiske tidsskrift, British Journal of Sports Medicine, viser at folk i alderen 50 til 75 år, der ikke kan holde balancen på ét ben i 10 sekunder, har næsten dobbelt så stor risiko for at dø…

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft 

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget…

Læs mere
Sundhed
Invitation til Brysternes Motionsdag 

I Danmark lever lige knap 74.000 kvinder med brystkræft. Støt Brysterne inviterer for tredje år i træk til Brysternes Motionsdag den 11. september for at støtte op om de mange kvinder og pårørende, der hver dag har sygdommen inde på livet.

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeut: Derfor kan din vægt være tung at danse med efter de 40 

Sandhedens time er kommet. Du stiller dig frygtsomt på vægten, men ... hvorfor viser den stadig for mange kilo?! Du har jo gjort alt, hvad der plejer at virke, når du vil smide et par kilo, så hvorfor går vægten ikke nedad nu?

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn? 

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^