Kategori: Sundhed

Den store udfordring med konspirationsteorier er, at de længe kan florere frit uden at blive gransket og undersøgt. Da mange af dem er yderst kontroversielle, nogle nærmest grænsende til det bizarre, så deles idéerne ofte i lukkede kredse blandt mennesker med samme overbevisningen. Foto: Stock-foto

Konspirationsteorier: 30 påstande om COVID-19, vacciner, forebyggelse og helbredelse 

Gennem historien har der ofte opstået mistanke om, at der er grupper af mennesker i samfundet, som, på andres bekostning, udfører kriminelle eller umoralske handlinger, for at opnå magt og økonomisk vinding.

Mange gange har konspirationsteorierne vist sig at have hold i virkeligheden, og derfor ser konspirationsteoretikere sig ofte som whistleblowere, der skaber opmærksomhed omkring problemer, som andre endnu ikke har fået øje på.

For eksempel har nogle medier fornyeligt skrevet, at der, i forbindelse med konspirationsteorien om at COVID-19-pandemiens oprindelse skal findes i kinesiske laboratorier, er dukket dokumenter op, som tilsyneladende bekræfter teorien. Hvorvidt dokumentet vitterligt beviser konspirationen, må tiden og undersøgelser vise. På nuværende tidspunkt har ingen eksperter hverken bekræftet eller afkræftet dokumenternes ægthed.

Den store udfordring med konspirationsteorier er, at de længe kan florere frit uden at blive gransket og undersøgt. Da mange af dem er yderst kontroversielle, nogle nærmest grænsende til det bizarre, så deles idéerne ofte i lukkede kredse blandt mennesker med samme overbevisningen. Her er medlemmerne måske mindre tilbøjelige til at stille sig kritiske overfor konspirationsidéerne.

Gennem de seneste to år har konspirationsteorierne omkring COVID-19 været talrige; Fra teorien om, at vaccinen i virkeligheden er en mikrochip, eller at COVID-19 skyldes 5G, til at COVID-19 er et markedsføringstrick iværksat af medicinalindustrien, eller at COVID-19 er bragt til Jorden fra det ydre rum.

Her er 30 teorier og påstande om COVID-19, konspirationer, vacciner, forebyggelse og helbredelse:

 1. COVID-19-vaccinen gør dig magnetisk
 2. COVID-19-vaccinen gør dig ufrugtbar
 3. Nogle producenter bruger fostervæv i fremstillingen af COVID-19-vacciner
 4. COVID-19-vaccinen er slet ikke en vaccine, men en mikrochip, der sprøjtes ind under huden, så magthavere og verdenseliten kan spore og styre dig
 5. COVID-19-vaccinerne påvirker dit DNA
 6. COVID-19-vaccinen forårsager, på sigt, ukendte, sundhedsfarlige komplikationer
 7. COVID-19-vaccinen er stadig på et eksperimentelt stadie, og derfor i strid med Nürnbergkonventionen
 8. Folk der lader sig vaccinere er naive og mindre begavede
 9. COVID-19 virussen er ikke andet end en almindelig influenza
 10. Antallet af dødsfald som følge af COVID-19, er stærkt overdrevet, fordi alle dødsfald, uanset årsag, bliver registreret som ofre for COVID-19
 11. COVID-19-vacciner virker ikke
 12. Smitte med COVID-19 styrker dit immunforsvar og gør dig mindre modtagelig for COVID-varianter, andre virusser og sygdomme
 13. COVID-19-vaccinerede er årsag til nye COVID-19-varianter
 14. COVID-19 er et markedsføringstrick iværksat af medicinalindustrien, og producenter af vacciner og hånddesinfektionsmidler
 15. COVID-19-vaccinerne er unødvendige, for de højere magter beskytter os
 16. COVID-19 skyldes elektromagnetisk stråling fra 5G
 17. Vitaminer, urtemedicin og kokosolie kan helbrede COVID-19
 18. COVID-19 kan forebygges og behandles ved indtagelse af desinfektionsmidler
 19. COVID-19 kan forebygges og behandles med urin fra køer
 20. COVID-19 kan forebygges og behandles med UV-lys
 21. Regelmæssig yoga mindsker risikoen for COVID-19-smitte
 22. Rige mennesker har større risiko for at blive smittet med COVID-19
 23. Vodka, sauna og arbejde mindsker risikoen for COVID-19-smitte
 24. Coronavirus er udviklet til biologisk krigsførelse
 25. Hvidløg mindsker smitte med COVID-19
 26. Hvis du kan holde vejret i 10 sekunder, så har du ikke COVID-19
 27. COVID-19 er bragt til Jorden fra det ydre rum
 28. Vacciner, deriblandt COVID-19-vaccinen, forårsager autisme
 29. Der sker langt flere dødsfald som følge af COVID-19-vacciner end WHO påstår
 30. Forskere der lytter til konspirationsteorier, bliver lagt for had, og mister deres anseelse og status i forskningsverdenen. Læger får frataget deres autorisation.

 

Sundhed
Lakrids har potentiale i kampen mod brystkræft 

Hvert år får omkring 4.800 danske kvinder konstateret brystkræft, og ud af dem, vil ca. én ud af tre på et tidspunkt dø som følge af sygdommen. Derfor bruges der mange ressourcer på at finde nye forebyggelses- og behandlingsmetoder.

Forskere har blandt andet kigget på, hvorvidt der i naturen…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet 

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Periodisk faste: Er 16:8-timers faste en sund og effektiv slankekur?  

I de senere år har kostmetoden 'intermittent fasting', eller 'periodisk faste' på dansk, høstet enorm opmærksomhed i den vestlige verden, og som følge af det, har kostforskere haft travlt med at undersøge de tilsyneladende mange fordele ved denne form for periodisk faste. Vi har samlet fakta om den…

Læs mere
Sundhed
E. coli: Symptomer og smittekilder 

Escherichia coli, eller E. coli, er en bakterie, der normalt findes i tarmen hos både mennesker og dyr. Mens mange typer bakterier er ufarlige, er der nogle, der kan forårsage alvorlige mave-tarm infektioner - især når kommer fra forurenet fødevarer.

Læs mere
Sundhed
Sådan mindsker du risikoen for parfumeallergi 

Har du oplevet pludselig at få udslet af den creme, deodorant eller parfume du ellers har brugt i årevis?

Parfume er én af de hyppigste årsager til kontakteksem, og rammer især mennesker med sart hud. Men alle kan udvikle parfumeallergi, også dem, der gennem mange år har brugt parfume uden…

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske 

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger 

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,…

Læs mere
Sundhed
Forskning: En avokado om dagen kan reducere mavefedt hos kvinder 

Fedt omkring maveregionen øger risikoen for at udvikle mave-tarmkræft og lungekræft, og øger risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og nogle typer af demens.

Nu peger en ny undersøgelse fra University of Illinois, University of Roehampton og Eastern Illinois University, på,…

Læs mere
Sundhed
Institut For Biokemi og Molekylær Biologi, Syddansk Universitet: Fakta om intermittent fasting  

Lad være med at spise noget i 16 eller 18 af døgnets timer, eller lad være med at spise noget to dage om ugen. Det er et par eksempler på periodisk faste, som mange overvejer for at opnå vægttabhopper på for at få vægten ned. Ideen er, at kroppen begynder at tære på fedtdepoterne, når den ikke får…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^