Hver 3. kvinde googler jævnligt information om sundhed og sygdom
85 procent af den danske befolkning søger information om sundhed og sygdom på internettet, og mere end hver fjerde gør det jævnligt, det vil sige mindst et par gange om måneden. De danske kvinder topper tendensen, idet hele 91 procent af alle voksne kvinder anvender nettet til at blive klogere på emner relateret til sundhed og sygdomme – og for kvindernes vedkommende gælder det, at næsten hver tredje gør det jævnligt. Det viser en helt ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for den offentlige sundhedsportal sundhed.dk.
Det mener Sundhed.dk, er en meget positiv tendens:
”Lige som resten af det offentlige Danmark bliver sundhedsvæsenet jo stadig mere digitalt og har et ønske om, at borgerne benytter sig af en lang række servicetilbud på nettet. Ifølge undersøgelsen er det ikke overraskende fleksibilitet og hurtighed, der især tiltaler de mange danskere, der vælger internettet til at blive klogere på sundheds- og sygdomsrelaterede emner,” siger Jens Stenbæk, bestyrelsesformand for sundhed.dk, men understreger samtidig, at det også øger behovet for professionel, valid og objektiv sundhedsinformation på internettet.
”Borgerne bør naturligvis forholde sig kritisk til de mange forskellige informationskilder, man kan google sig frem til. Mange sundhedssites på internettet er drevet af kommercielle interesser, hvor oplysninger om sundhed og sygdom ofte er mere eller mindre forbundet med muligheden for at købe et produkt. Sundhed.dk er borgernes digitale indgang til sundhedsvæsenet, hvor fagfolk leverer information uden nogen form for reklamer eller kommercielle interesser,” siger Jens Stenbæk.
Kampagne for den offentlige sundhedsinformation
Sundhed.dk har netop igangsat en kampagne, som skal gøre flere danskere opmærksomme på den offentlige sundhedsportal og på det faktum, at sundhed.dk adskiller sig fra andre tilbud på nettet. På sundhed.dk kan man ikke alene finde information om symptomer og sygdomme. Når man logger sig ind på sundhed.dk med Nem-ID, kan man bl.a. se sine personlige sundhedsdata i ’Min Sundhedsjournal’, man kan tjekke sine recepter og få styr på sit medicinforbrug.